Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 7 MEI TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

----------

WATNOU..?! VRIJDAG 7 MEI TUSSEN 20.00 EN 21.00 OP 747 AM

Vrijdag 7 mei is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma voor moslims. Presentator is Rinse de Valk.

De jeugdwerkloosheid begint schrikbarende vormen aan te nemen. De overheid heeft de Taskforce Jeugdwerkloosheid in het leven geroepen om een kentering tot stand te brengen. Sadik Harchaoui, directeur van multicultureel instituut FORUM, heeft zitting in de Taskforce en van hem willen we weten wat ze concreet hiertegen gaan doen.

De stichting Van en Voor Jongeren organiseerde onlangs een discussiebijeenkomst over de thema s veiligheid en arbeidsmarkt . Marokkaanse jongeren zouden door negatieve berichtgeving moeilijkheden ondervinden bij het vinden van een baan. Sadik Asrout van de stichting vertelt over zijn ervaringen.

Allochtonen blijken amper milieubewust te zijn en hebben daarom vaak huizenhoge water, gas en energierekeningen. Het Allochtone Ecoteam is een initiatief om allochtonen milieubewust te maken. Marike Mevis is coördinatrice van de Allochtone Ecoteams in Amsterdam en legt uit hoe het werkt.

Ali B presenteerde gisteren zijn debuutalbum Ali B vertelt het leven van de Straat. WatNou..?! was daarbij aanwezig en maakte een verslag over de opkomst van deze Marokkaanse hiphopsensatie van de Lage Landen.

Tenslotte in WAT NOU..?! de column van de week en deze wordt verzorgd door Amar van PH Neutraal.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 20.00 en 21.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!



Ingezonden persbericht