Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal - aankondiging snelheidscontroles

Publicatiedatum: 06-05-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden kondigt voor morgen, vrijdag 7 mei, snelheidscontroles aan op de volgende wegen in de regio:

o Gedurende de ochtenduren en een deel van de middag op de Hoge Steeg (N310) en Apeldoornsestraat (N344) in Garderen
o In de middag en avonduren op diverse wegen in Ede, waarbij naast snelheid aandacht wordt besteed aan alcohol en gebruik van beveiligingsmiddelen zoals autogordels en helm

Maar ook op andere plaatsen zijn controles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Renkum - jongen (7) gewond na val uit zolderraam
Publicatiedatum: 06-05-2004

Een 7-jarige jongen uit Renkum is woensdagmiddag gewond geraakt nadat hij uit het zolderraam van zijn ouderlijke woning was gevallen. De moeder van de jongen trof haar zoon omstreeks kwart over vijf buiten huilend aan maar wist nog niet wat er was gebeurd. Nadat de hulpdiensten waren gewaarschuwd bleek later pas dat het slachtoffertje uit het zolderraam was gevallen en zo ongeveer 7 meter lager op de grond terecht was gekomen. Het slachtoffertje is met verwondingen aan nek en rug en ademhalingsmoeilijkheden naar het Rijnstate-ziekenhuis gebracht. Hoe de jongen uit het raam heeft kunnen vallen is nog niet bekend. Evenmin is bekend hoe de toestand van de jongen op dit moment is.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - Velps stel aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 06-05-2004

De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige man en zijn 24-jarige vriendin, beiden afkomstig uit Velp, in hun woning aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 25-jarige vrouw maakte rond het middaguur bij de politie melding van het feit dat zij zojuist door buurtbewoners mishandeld was. Toen agenten bij haar woning poolshoogte gingen nemen bleek dat de vrouw volgens haar zeggen door het Velpse stel zou zijn geslagen. Het slachtoffer had daardoor verwondingen opgelopen. De agenten hielden daarop even later de beide verdachten aan. Volgens het slachtoffer zou de zoon van het stel bij haar aan de deur zijn geweest om te vragen of hij met een van haar kinderen mocht spelen. Toen het slachtoffer dit niet toestond omdat men nog niet gekleed was in huis verschenen de beide verdachten even later bij de woning waarna de mishandelingen plaatsvonden. De 25-jarige vrouw deed aangifte. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten en in de loop van de middag weer vrijgelaten. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 06-05-2004

Bij winkeldiefstallen in Arnhem zijn woensdag door de politie vier verdachten aangehouden. Op de Klarendalseweg werd rond half twee een 29-jarige Arnhemse aangehouden nadat zij door winkelpersoneel betrapt was op diefstal van levensmiddelen ter waarde van enkele euro's. De politie legde de vrouw een boete op van 125 euro. Surveillerende agenten hielden rond vier uur op de Eusebiusbinnensingel een 42-jarige vrouw uit Arnhem aan die bij controle nog enkele boetes en een gevangenisstraf had openstaan. Toen de vrouw werd ingesloten bleek zij een splinternieuwe broek aan te hebben waaraan nog prijslabels zaten. De vrouw bekende daarop de broek kort te voren te hebben gestolen bij een modezaak in de binnenstad. Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Arnhem werden rond kwart over vier op de Ketelstraat aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Beveiligingspersoneel betrapte het duo bij de diefstal van enkele sieraden ter waarde van een ruim 60 euro. De meisjes werden aan de politie overgedragen en bekende de diefstal, waarna ze aan hun beide ouders werden overgedragen. Hen hangt wellicht een alternatieve straf boven het hoofd via bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden