Eemland noord, 09.55 uur

Utrecht 07-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

BAARN Op donderdag 6 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.50 uur controleerden politiemensen op de Willem Barentszlaan een 34-jarige automobilist uit Baarn. De man bleek beduidend te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 625 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Hennepkwekerij

SOESTERBERG Op donderdag 6 mei heeft de politie een hennepkwekerij opgerold.

Rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat meerdere mensen voor een pand van een bedrijf aan de Amersfoortsestraat stonden. Deze mensen zouden in het verleden goederen aan het bedrijf hebben geleverd, maar nooit betaald hebben gekregen.

Ter plaatse troffen politiemensen diverse leveranciers aan. Zij verklaarden geld te willen zien voor de gedane leveranties, maar hadden niemand aangetroffen in het naar hun zeggen niet afgesloten pand. Wel troffen zij een hennepkwekerij aan.

Politiemensen gingen het pand binnen. Daar troffen zij inderdaad een hennepkwekerij aan van ongeveer 900 grote en ruim 7500 kleine planten. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Blijkens gegevens van de eigenaar bleek het pand te worden gehuurd. De politie stelt een onderzoek in naar de huurder voor wat betreft de hennepkwekerij en de mogelijke oplichting van de gedupeerde leveranciers.

Teveel op

SOEST In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 mei bleek een automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 00.10 uur controleerden politiemensen op de Koningsweg een 40-jarige automobilist uit Soest. Bij de blaasproef blies de man een A (Alert), hetgeen betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 365 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de Soester is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.