Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen 07-05-2004

Bromfietser onder invloed
EELDE In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Burgemeester J.G. Legroweg een bromfietser aangehouden. De bromfietser trok de aandacht van de politie, omdat hij geen helm droeg. Bij controle bleek dat de 19-jarige man uit Yde ook teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij 1 promille. De verdachte kreeg een transactievoorstel van 110,--. Indien hij niet betaalt, zal hij alsnog worden gedagvaard. Voor het niet dragen van een helm en het niet aanwezig zijn van ene gele plaat op de brommer heeft hij bekeuringen gekregen.

Alcomobilist
RODEN Een 34-jarige bestuurder uit Roden is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Aukemastraat. De man trok de aandacht van de politie, omdat hij bij het zien van de politie er nogal snel vandoor ging. Aan het bureau blies de man 1.3 promille. Toen hij de uitslag vernam, werd de man gewelddadig en wilde de behandelende politiemensen aanvallen. Pepperspray was nodig om de man kalm te krijgen. Hij weigerde een transactievoorstel, zodat hij alsnog een dagvaarding mee kreeg.

Diefstal uit auto
ASSEN Een 32-jarige man uit Assen bemerkte donderdagavond dat zijn auto was gestolen. De man had donderdagmorgen zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats van het Wilhelmina ziekenhuis. Na de gehele dag in het ziekenhuis te zijn geweest, bleek de auto weg te zijn. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de sleutels uit de jaszak van aangever verdwenen waren.

Inbreker aangehouden
EMMEN In een woning aan de Laan van de Bork is in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Emmen aangehouden. De man werd betrapt toen hij bezig was in te breken in de woning. De man is ingesloten en het onderzoek zal worden voortgezet.

Inbraak in paardenschuur
ASSEN Donderdag werd aangifte afgedaan van inbraak in een paardenschuur aan de Vaart Zuidzijde. Vermoedelijk heeft de inbraak zondag plaatsgevonden. Vermist worden 2 zadels, dekens, halsters en een borstelset. De schade wordt geschat op ruim 1600.- euro.

22 bekeuringen bij verkeerscontroles
EMMEN - Bij diverse verkeerscontroles in en rond Emmen zijn donderdag 22 bekeuringen opgemaakt. De bekeuringen werden gemaakt voor o.a. het niet dragen van de autogordel, het niet dragen van een helm, het niet handsfree bellen, geen fietsverlichting en een verkeerd kenteken op een aanhanger.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 10 mei om 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl