Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 7 mei 2004

* BROMFIETS- EN VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmiddag tussen half twee en vier uur een bromfietscontrole in de Doelstraat, waarbij de te controleren bromfietsen en -scooters door twee motorrijders naar de controleplaats werden gebracht. In totaal werden 25 brommers gecontroleerd, waarbij dertien bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer te veel vermogen, geen bromfietscertificaat, verkeerde plaat en geen verzekering.
In de Van Vollenhovenstraat werd tussen twee en vier uur een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier gingen 26 automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel, verlopen apk en geen verzekering.


* MAN ERNSTIG GEWOND BIJ VAL IN TRECHTER
SPIJKENISSE - Een 32-jarige man uit Spijkenisse raakte donderdagmorgen ernstig gewond bij een val in een betonnen trechter. Hij is met ernstig rugletsel opgenomen in een ziekenhuis. Het ongeluk gebeurde op het terrein van de waterzuivering aan de Beerenplaat.
Het slachtoffer was met drie collega's bezig met het vernieuwen van ruiten op het dak van de regenwaterhal. Op het dak zijn betonnen trechters geplaatst met een doorsnee van ongeveer 15 meter om het regenwater op te vangen. Het water wordt verder verwerkt in bakken in de hal.
Het slachtoffer is vermoedelijk uitgegleden en in de betonnen trechter gevallen. Een collega zag dit gebeuren en sloeg direct alarm.
De brandweer van Spijkenisse heeft hem met een hoogwerker uit de trechter gehaald. Hij is in eerste instantie behandeld door artsen van de MU-heli en vervolgens met ernstig rugletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield donderdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de 's-Gravendijkwal, Boompjes, Westzeedijk, Statenweg en Schieweg. Tussen zeven uur en kwart over acht werd gecontroleerd op de 's-Gravendijkwal. Hier hielden 42 van de 889 de radarwagen passerende automobilisten zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.
Op de Boompjes werd 's morgens tussen zeven uur en kwart over negen en 's middags tussen half twee en half drie gecontroleerd. Van de in totaal 1490 weggebruikers kunnen er binnenkort 63 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.
Tussen kwart voor twee en half drie werd gecontroleerd op de Westzeedijk. Hier hielden 53 van de 500 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur.
Op de Statenweg werd 's morgens tussen zeven uur en kwart over acht en 's middags tussen kwart over één en kwart voor drie gecontroleerd. In totaal flitste de snelheidsradar 359 van de 2130 voorbijrijdende weggebruikers. Hoogste score: 107 km/uur in plaats van '50'.
Tussen half zes en kwart over zes werd gecontroleerd op de Schieweg. Hier hielden 32 van de 295 langsrijdende weggebruikers zich niet aan de 50 km-grens. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/uur.


* MAN AANGEHOUDEN NA LOSLATEN HOND OP KIND

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmiddag in een woning aan de Schapendreef een 63-jarige Rotterdammer aan wegens mishandeling. De man had even tevoren zijn hond in de Boerschaplaan op een dertienjarige jongen losgelaten, omdat hij diens gedrag zat was. Het betrokken slachtoffertje liep een gezwollen pols op, nadat de hond hem had gebeten. De man werd na opgemaakt proces-verbaal in de avonduren weer op vrije voeten gesteld.


* ONDER INVLOED VASTGELOPEN
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks zes uur kreeg de politie van het district Oost een melding dat op de Bosdreef een bestelauto de berm in was gereden.
Bij een benzinestation zagen de politiemensen dat de bestuurder van een bestelauto zich op een verhoogde stoeprand vastgereden. De 61-jarige bestuurder, afkomstig uit Rotterdam, bleek onder invloed van alcoholhoudende drank. De man blies 1100 UGL, zo'n 2,5 pro mille. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man verklaarde marktkoopman te zijn en elke dag wel zo'n zeven borrels te nemen en gewoon achter het stuur te kruipen.