Politie Groningen

Persberichten vrijdag 7 mei 2004

Provincie Groningen 07-05-2004 -

Veendam: betrokken bij aanrijding onder invloed
Op de kruising van de Meezenbroekstraat en de Vredenlustlaan in Veendam heeft de politie donderdagavond een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed in een auto en verleende geen voorrang aan een andere auto bestuurd door een 31-jarige vrouw, eveneens uit Veendam. Er ontstond een aanrijding tussen beiden met alleen materiële schade tot gevolg. Bij onderzoek door de gewaarschuwde politie bleek de 41-jarige Veendammer onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.75 promille werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Leek: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagavond aan de Lindensteinlaan in Leek een 70-jarige automobilist uit de gemeente Marum aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Aan het politiebureau werd middels de ademanalyse
1.22 promille alcohol vastgesteld. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 5½ uur opgelegd.

Oldehove: bekeuring voor afval verbranden
De politie heeft donderdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 60-jarige man uit Oldehove. Surveillerende politiemensen zagen vanachter de woning van de man aan de Niehoofsterweg een rookpluim opstijgen. Ze stelden een onderzoek in en zagen dat de verdachte een brandstapel had gemaakt achter zijn woning. De man verbrandde naast houtresten onder andere spuitbussen, plastic en metalen. Het afval was inmiddels nagenoeg opgebrand. De verdachte krijgt proces-verbaal voor overtreding van de milieuwetgeving.

Holwierde: snelheidscontrole

Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 113 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 105 km.

Groningen: met drank op achter autostuur
Van een 23-jarige automobilist uit Utrecht werd donderdagnacht het rijbewijs ingevorderd omdat hij met een promillage van 1.4 achter het autostuur zat. De man viel op doordat hij met hoge snelheid door de Oosterstraat reed. Uiteindelijk werd hij op de Hereweg gecontroleerd. Proces-verbaal is uitgeschreven.

Groningen: brandstichter aangehouden
De politie hield donderdagnacht een 51-jarige man zonder vaste verblijfplaats aan voor het in brand steken van autobusje aan de Peizerweg. De man, die een verwarde indruk maakte, sprak bij de brand zelf agenten aan en meldde dat hij de wagen in brand had gestoken. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht waar hij is ingesloten. De hulpverlening is ingelicht en gaat de man beoordelen.

Groningen: dronken man spuugt
Een 37-jarige man uit Groningen is donderdagavond in het politiebureau aan de Rademarkt aangehouden voor belediging nadat hij een baliemedewerker spuugde. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd ter ontnuchtering ingesloten. Op het bureau meldde zich ook een taxichauffeur die verklaarde dat de man de rit niet betaald had. Na bemiddeling werd de rit alsnog betaald. Als de man weer nuchter is krijgt hij een proces-verbaal.

Groningen: snelheidscontroles
Op de N361 (Winsumerweg) werd donderdagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 397 voertuigen werden gecontroleerd. 5 voertuigen reden sneller dan de limiet van 80 km per uur en krijgen een acceptgiro thuis. Op de Plataanlaan (70 km) werd dezelfde ochtend de snelheid van 1270 voertuigen gemeten. Er werd een goed resultaat geboekt want slecht 2 reden te snel. Hoogste snelheid 84 km per uur.