Politie Zuid-Holland-Zuid

07/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

07-05-2004 - Persberichten district I

GEWAPENDE OVERVAL
ZWIJNDRECHT- Bij een drogisterij aan de Frits Vogelstraat is een gewapende overval gepleegd. Op donderdag 6 mei, aan het einde van de middag, drongen twee mannen de winkel binnen. De mannen hadden bivakmutsen op. In de winkel waren twee medewerksters aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de vrouwen geld afstaan. De mannen verlieten de winkel vervolgens met een onbekend geldbedrag. Een getuige is nog achter de verdachten aangerend maar verloor ze uit het oog. De politie startte een recherche-onderzoek op en heeft een grootscheeps buurtonderzoek verricht. Er is niemand aangehouden.

ONDERGOED GESTOLEN
DORDRECHT- Drie jongens zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Op donderdagavond 6 mei werd ondergoed gestolen bij een kledingzaak aan de Drievriendenhof. Een beveiligingsmedewerker hield een 17-jarige jongen uit Dordrecht aan en raakte met hem in gevecht. De politie boeide de jongen later en bracht hem over naar het politiebureau. Bij de diefstal zouden nog meer personen betrokken zijn. De politie hield even later op de avond nog twee jongens aan vlakbij de winkel. De jongens waren bekenden van de 17-jarige. Zij hadden echter geen kledingstukken bij zich. De twee 16-jarige jongens uit Dordrecht werden tevens overgebracht naar het politiebureau. Later op de avond mocht het drietal weer naar huis.

VERNIELER AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 33-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. De man gooide in de nacht van donderdag op vrijdag 7 mei een ruit van een antiekwinkel aan de Vriesestraat in en liep vervolgens weg. Getuigen lichtten de politie in en wezen aan waar de man zich bevond. Hij zat op de Kromhout tegen een muur aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Tijdens zijn aanhouding bleek dat de man in het bezit was van inbrekersgereedschap. Dit is in beslag genomen. De man is ingesloten.

BROMMERCONTROLE
DORDRECHT- De politie heeft een controle gehouden op de Planetenlaan. Op donderdag 6 mei werden 53 brommers gecontroleerd. De politie constateerde 28 overtredingen, onder andere voor het onverzekerd rondrijden. 12 brommers bleken te zijn opgevoerd.