Stad Utrecht 10.30 uur

Utrecht 07-05-2004 - Nieuwsberichten Stad Utrecht

Medicijnen bij huisvuil

UTRECHT Op donderdagmorgen 6 mei werd door een bewoner van de Tigrisdreef een hoeveelheid medicijnen aangetroffen in een berg grootvuil.

Het ging om de medicamenten Zyprexa Olanzapine, Xanax Retard Alprazolam en Dogmatil Sulpiride. Op de doosjes waren gele waarschuwingsstickers aangebracht.

Hoe de doosjes in het grootvuil terecht zijn gekomen is nog niet bekend. De medicijnen zijn door de politie afgegeven bij de apotheek.

Er bestaat een mogelijkheid dat de medicijnen voor de vondst door de melder al door kinderen zijn aangetroffen en mogelijk meegenomen. Ouders worden gewaarschuwd alert te zijn op eventuele doosjes met deze opschriften.

Winkeldiefjes aangehouden

UTRECHT Op donderdag 6 mei, om 17.30 uur, werd in een winkel aan de Roelantdreef een tweetal minderjarige winkeldieven aangehouden.

De 13- en 14-jarige meisjes uit Utrecht hadden bij een parfumeriezaak voor 65 euro aan make-up artikelen weggenomen. Bij het onderzoek bleek tevens dat zij al eerder die dag 2 T-shirts hadden gestolen bij een kledingzaak.

De verdachten bekenden de diefstallen en komen in een HALT-procedure. Beide kinderen zijn door de ouders opgehaald.

Man aangehouden voor gooien afval op straat

UTRECHT Op donderdagavond 6 mei heeft de politie in het Radboudkwartier een 19-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden voor het gooien van afval op straat.

De man liep een aantal surveillerende politieagenten tegemoet en wierp een door hem aan stukken gescheurd papier tussen het winkelend publiek.

Hij werd staandegehouden en gesommeerd het papier op te ruimen. De man stak demonstratief zijn handen in zijn zakken en weigerde aan deze vordering te voldoen. De man kreeg vervolgens een proces-verbaal maar wilde ook zijn naam niet opgeven. Hij werd hierna aangehouden, waarbij hij zich flink verzette tegen de politieagenten. Met behulp van meerdere ter plaatse geroepen collegas gelukte het uiteindelijk om de verdachte te boeien en over te brengen naar het politiebureau.

Een politieagent liep bij de aanhouding licht letsel op.

De man is ingesloten en krijgt ook een proces-verbaal voor verzet tegen de politie.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT Op donderdag 6 mei, om 15.40 uur, heeft de politie op de Blaeulaan een 32-jarige inwoner uit Krimpen aan de Lek aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man had geprobeerd een wegopbreking te omzeilen door over het gras te rijden. Dit werd gezien door een aantal omstanders die de man tegenhielden. Men rook een alcohollucht en besloot de contactsleutel uit het contactslot te halen en de politie te waarschuwen.

Bij de ademtest bleek de man 980 ug/l te blazen. Dit is ruim 4 keer zoveel als de toegestane waarde. De verdachte bleek ook te rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit bleek eerder dit jaar ongeldig te zijn verklaard door het CBR.

De verdachte krijgt een proces-verbaal en de auto werd inbeslaggenomen.

Man met vals geld loopt tegen de lamp

UTRECHT Op donderdag 6 mei, om 16.00 uur, heeft de politie in een winkel aan de Oudegracht een 26-jarige inwoner uit Litouwen aangehouden voor het aanbieden van vals geld.

Hij had geprobeerd om een artikel te kopen en te betalen met een vals 50 eurobiljet. Omdat hij een nerveuze indruk maakte vertrouwde het winkelpersoneel het niet helemaal en werd het biljet nader gecontroleerd. Hierbij bleek dat het om een vals exemplaar ging en werd de politie gewaarschuwd.

De verdachte werd aangehouden en is ingesloten in het politiebureau. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Jongen aangehouden voor zakkenrollen

UTRECHT Op donderdag 6 mei, om 16.10 uur, heeft de politie op de Oudegracht een 10-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden voor zakkenrollen.

De politie was gewaarschuwd omdat even tevoren in de winkel aan de Oudegracht een 35-jarige inwoner uit Utrecht zijn portemonnee was kwijtgeraakt aan een zakkenroller. Een goed signalement van de mogelijke verdachte leidde uiteindelijk tot het aantreffen van de jongen in de omgeving. Hij was in het gezelschap van twee meisjes van 11 en 13 jaar uit Nieuwegein. De drie minderjarige verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij onderzoek bleek de jongen nog in het bezit te zijn van de weggenomen eurobiljetten.

De verdachten ontkenden iedere betrokkenheid bij het zakkenrollen en zijn overgedragen aan justitie.

Hennepkwekerij opgerold

UTRECHT In een woning aan de Wallesteinlaan is donderdagmiddag 6 mei een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Gewaarschuwde politieagenten zagen dat op het dak van de woning een afzuiginstallatie was aangebracht en dat de ramen aan de voor- en achterzijde geheel waren verduisterd. Na overleg met justitie werd besloten het pand te betreden. Bij het onderzoek in de woning werden in een tweetal slaapkamers op de eerste etage ruim 800 hennepplanten aangetroffen. Op de zolderverdieping werden afzuigers, filters en traffos aangetroffen. Ook bleek dat er sprake was van diefstal van stroomij was

lle .

Een 32-jarige inwoner van het pand aan de Wallesteinlaan is inmiddels als verdachte gehoord. Hij krijgt een proces-verbaal. De apparatuur en de hennep is afgevoerd.