Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 07-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldief

NIEUWEGEIN- Op donderdagmiddag werd een man aangehouden na winkeldiefstal. Omstreeks 16.00 uur wilde een 68-jarige man uit Nieuwegein goederen weg nemen uit een winkel aan de Veldwade zonder deze af te rekenen aan de kassa. De man werd aanhouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Aanrijding met slok op

HOUTEN- Op donderdagavond werd een man aangehouden na een aanrijding met slok op. Omstreeks 22.00 uur reed een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Rondweg. Hij verloor op een gegeven moment de macht over het stuur en kwam naast de weg tot stilstand tegen een paal. De politie werd gewaarschuwd en onderzoek wees uit dat de man had gedronken. Op het bureau blies hij 500 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Bestolen door vrouwen

VIANEN- Op woensdag 5 mei werd een vrouw bestolen van haar portemonnee. Omstreeks 14.15 uur stond een 70-jarige vrouw uit Vianen bij een brievenbus gelegen aan de Weesdijk. Ze had haar tas over haar arm hangen en ging een brief posten. Plotseling zag ze dat drie of vier vrouwen om haar heen ging staan en de vrouw werd geduwd en tegen haar benen geschopt. Kort hierna verdwenen de vrouwen weer en bemerkte ze dat haar portemonnee uit haar tas was weggenomen. De vrouw kon een signalement geven van een van de vrouwen. Dit was een vrouw van ongeveer 1.70 lang, tussen de 48 en 52 jaar oud met een bol/rond gezicht. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal en verzoekt te bellen met het district Lekstroom;0900-8844.

Man krijgt klappen

HOUTEN- Op donderdag 6 mei werd een man mishandeld door een groep jongens.

Omstreeks 15.15 uur liep een 18-jarige man uit Houten over het Imkerspad met twee vrienden. Op een gegeven moment kwam een scooter met hierop drie opzittenden voorbijrijden. Naar de 18-jarige werd een bierblikje gegooid. De jongens vroegen nog waarom ze dit deden maar reden door met de bromfiets. Nadat de man zijn vrienden had weggebracht liep hij nu alleen over het Onderdoor. Hier kwam hij de jongens weer tegen. Ze waren nu ongeveer met zn zessen. Een van de jongens liep naar de man toe en begon hem te slaan. De man, die vechtsporten goed beheerst, werkte de jongen naar de grond. De andere jongens begonnen zich vervolgens met de vechtpartij te bemoeien en de man werd geschopt en geslagen door de groep. Op een gegeven moment wist de Houtenaar weer op te staan en nam een gevechtshouding aan. Vervolgens verdwenen de geweldplegers weer.

De man hield een pijnlijk hoofd over aan deze vechtpartij. De politie verzoek getuigen van deze mishandeling zich te melden bij het district Lekstroom; 0900-8844.