Rijn&Venen, 10.30 uur

Utrecht 07-05-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Rijden onder invloed

MIJDRECHT- In de nacht van donderdag op vrijdag werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten. Omstreeks 00.50 uur controleerden agenten een 54-jarige automobilist uit Uithoorn op de N201. De man moest blazen en onderzoek wees uit dat hij teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 395 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gordelcontrole

MAARSSEN- Op donderdagochtend werd van 09.30 tot 10.30 uur op de Maarssenbroekseslag een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 11 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen.

15 jaar en brommen

BREUKELEN- Op donderdagmiddag kreeg een brommerrijder verschillende bekeuringen. Omstreeks 13.40 uur werd een 15-jarige inwoner uit Maarssen gecontroleerd op de Straatweg. De 15-jarige reed met nog twee vrienden op deze bromfiets. De jongen had uiteraard geen bromfietscertificaat, je mag pas op 16-jarige leeftijd op een bromfiets rijden, en kreeg hiervoor een bekeuring. De bromfiets werd meegenomen naar het bureau en hier bleek de motor teveel inhoud te hebben.