Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Deloitte NK-Jeugdschaak: Ruijgrok blijft winnen

Ook in de 7e ronde van het NK-Jeugd won Dennis Ruijgrok zijn partij. Nadat tegenstander Hilke van den Berg enkele onnauwkeurigheden had begaan, kwam de 19-jarige accountant in opleiding binnen met zijn loper op f7. Het pleit was toen snel beslecht. Daan Brandenburg volgt nog steeds op een half punt achterstand. In een noordelijk onderonsje versloeg hij Renze Rietveld.

Bianca Muhren is na een slecht begin terug in de top. Ze stond verloren tegen Sander van Eijk, maar bracht hem toch op de knieën. Bij de meisjes zijn na diverse schermutselingen de hoogst geplaatste deelnemers aan de top terug te vinden. Laura Bensdorp hield Arlette van Weersel op remise. Zus Marlies had de overhand tegen Gilian Visschedijk, maar de stelling was theoretisch remise. Onder druk van de klok vergat Gilian echter haar stap 5 lessen.

Meer nieuws op www.tussendetorens.nl

---

BIS plaatst zich voor finale KNSB-beker

Het schaakteam BIS heeft dinsdagavond in Enschede de bekerwedstrijd tegen dr. Max Euwe met 3,5-0,5 gewonnen. Daarmee heeft BIS de finale bereikt. De finale wordt zaterdag 13 juni gehouden in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. De andere finalisten zijn HWP Sas van Gent, Amstelveen en Utrecht.

Merijn van Delft was op bord twee met wit het eerste klaar tegen Ton Ellenbroek. Hij bleef in een theoretisch duel steken op remise. Sipke Ernst speelde op het eerste bord met zwart een enerverende partij tegen Jochem Snuverink. Hij speelde op het scherpst van de snede, ging enkele zetten langs de afgrond en trok de partij uiteindelijk naar zich toe. Freddie van der Elburg speelde op het vierde bord met wit een degelijke partij en won van Vincent Groenhuis. Arthur van de Oudeweetering molk op het derde bord met wit een lopereindspel winnend uit tegen Jochem Snuverink.