Politie Amsterdam-Amstelland

Dief gepakt dankzij vasthoudende getuige
7-5-2004. Donderdagavond rond zeven uur zag een alerte man dat er iemand liep te slepen met een fiets die was voorzien van een kettingslot. Aangezien hij vermoedde dat hier een fietsendief aan het werk was, belde de getuige de politie en volgde de dief met zijn eigen fiets.

Om te ontkomen sneed de verdachte de fietsband van zijn achtervolger door bij het metrostation Wibautstraat. Vervolgens ging hij er zonder buit vandoor. De getuige rende achter hem aan en gaf zijn positie telefonisch door aan de politie. De verdachte werd uiteindelijk ingerekend bij het Oosterpark.
Lasergun legt 55 snelheidsovertreders vast
7-5-2004. Donderdagavond tussen acht en elf uur vond op de Middenweg en de Hugo de Vrieslaan een snelheidscontrole plaats. 55 Snelheidsovertreders werden gesnapt met een lasergun. Een aantal overtreders werd aan de kant gezet en kreeg direct een bekeuring uitgereikt. De andere bestuurders krijgen binnenkort een acceptgirokaart in de bus.

---

Man geschept na verkeerstwist

7-5-2005. Donderdagmiddag rond halftwee bleef een 27-jarige man wonder boven wonder ongedeerd nadat hij door een auto was geschept.

Even daarvoor was het slachtoffer bij het uit zijn auto stappen al bijna aangereden door de auto. Toen hij verhaal wilde halen gaf de bestuurder ineens vol gas en schepte het slachtoffer. Deze werd enkele meters op de motorkap meegesleurd voordat hij kans zag er af te springen. De dader ging er vervolgens vandoor.
Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

7-5-2004. Donderdagavond rond tien over negen reed een 29-jarige automobilist op de A10 Noord 151 kilometer per uur terwijl de maximumsnelheid daar 100 k/m per uur is. De man werd aan de kant gezet en kon zijn rijbewijs inleveren.

---