Politie Amsterdam-Amstelland

Bromfietser geen partij voor motorpolitie
7-5-2004. Donderdagavond rond negen uur arresteerde de politie een 36-jarige bromfietser die diverse verkeersovertredingen beging. Surveillanten zagen de man op zijn tweewieler door rood licht rijden en gaven hem een stopteken. Hij stopte echter niet. Een opgeroepen motoragent kon de man snel traceren en dwong hem tot stoppen. Omdat de bromfietser ook nog teveel had gedronken werd hij overgebracht naar een politiebureau. Hij bleek bijna drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben.
Kent u deze man?
Buurtregisseur
7-5-2004. Kent u deze man? Dan woont u waarschijnlijk in de Gibraltartbuurt. Hij is namelijk de buurtregisseur van deze wijk. Bijna alle buurten in de regio hebben een eigen buurtregisseur. Hij of zij is het aanspreekpunt als het om veiligheid en leefbaarheid gaat. Weten wie uw buurtregisseur is? Kijk op onze overzichtspagina buurtregie "Mijn buurt".

---

Dief gepakt dankzij vasthoudende getuige

7-5-2004. Donderdagavond rond zeven uur zag een alerte man dat er iemand liep te slepen met een fiets die was voorzien van een kettingslot. Aangezien hij vermoedde dat hier een fietsendief aan het werk was, belde de getuige de politie en volgde de dief met zijn eigen fiets.

Om te ontkomen sneed de verdachte de fietsband van zijn achtervolger door bij het metrostation Wibautstraat. Vervolgens ging hij er zonder buit vandoor. De getuige rende achter hem aan en gaf zijn positie telefonisch door aan de politie. De verdachte werd uiteindelijk ingerekend bij het Oosterpark.

---

Lasergun legt 55 snelheidsovertreders vast

7-5-2004. Donderdagavond tussen acht en elf uur vond op de Middenweg en de Hugo de Vrieslaan een snelheidscontrole plaats. 55 Snelheidsovertreders werden gesnapt met een lasergun. Een aantal overtreders werd aan de kant gezet en kreeg direct een bekeuring uitgereikt. De andere bestuurders krijgen binnenkort een acceptgirokaart in de bus.

---