1e persbericht van vrijdag 7 mei 2004

Eindhoven 07-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraakpoging aangehouden

Na een inbraakpoging bij een pand aan de Canadastraat zijn vier Eindhovenaren aangehouden. Donderdagavond rond 23.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een aantal mannen op het dak van het pand zat. Een aantal andere mannen zou zich in de buurt verdacht ophouden. Toen agenten gingen kijken, liepen er op de Eikenstraat drie mannen die zich verdacht gedroegen. Het ging om drie Eindhovenaren (21, 23 en 28 jaar oud). Ze werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraakpoging en zijn ingesloten voor verder onderzoek. Op de Canadastraat werd een 17-jarige Eindhovenaar aangehouden omdat hij ook bij de zaak betrokken zou zijn. Hij is vrijdagochtend na verhoor weer heengezonden omdat hij er niets mee te maken heeft.

Eindhoven: Opgepakt met harddrugs

Op de Genovevalaan is donderdagavond rond 22.00 uur een 43-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Agenten zagen hem daar in een auto rijden en wilden hem controleren. Toen de man was uitgestapt en de agenten de auto controleerden, rende hij weg. De agenten hebben hem achterhaald en gefouilleerd. Daarbij vonden ze zeven bolletjes heroïne die de man bij zich had. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Hooge Mierde: Aangehouden na aanval met sierzwaard

Een man van 23 jaar uit Hulten is donderdagavond rond 20.20 uur aangehouden bij een woning aan de Valkenaar in Hooge Mierde. Hij zou kort daarvoor de nieuwe vriend van zijn 26-jarige ex-vriendin uit Hooge Mierde in haar woning met een sierzwaard hebben aangevallen. Deze 27-jarige man uit Oosterhout liep daardoor verwondingen op aan zijn linkerhand, zijn linkerzij en zijn nek. Het slachtoffer is de woning uit gevlucht en heeft de politie gebeld. Deze heeft de 23-jarige man aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bladel: Londense fietser op snelweg aangehouden

Een 53-jarige man uit Londen is vrijdagochtend rond 2.15 uur aangehouden op de snelweg A67 in de buurt van parkeerplaats t Goor bij Bladel. De man reed daar op een fiets op de snelweg. Naar eigen zeggen was hij vanuit Brussel in de richting van Eindhoven gefietst en door iemand de verkeerde kant opgestuurd zodat hij op de snelweg terecht kwam. Uit onderzoek bleek dat hij nog enkele vonnissen had openstaan. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De fiets is in beslag genomen.

Lieshout: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning in Lieshout zijn enkele dvds weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdagavond 21.00 uur en donderdagavond 18.30 uur. Het slot van de achterdeur is opengebroken.