Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Schoolbank in top tien best bezochte nederlandse websites

Explosieve groei in twee jaar tijd

Schoolbank.nl, de populaire site om oud-klasgenoten terug te vinden, behoort precies twee jaar na de oprichting tot de top tien van best bezochte Nederlandse websites. Dit blijkt uit cijfers die Alexa.com deze week bekend heeft gemaakt. Schoolbank.nl is dit jaar de enige nieuwkomer in de top tien.

In twee jaar tijd heeft Schoolbank.nl een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels heeft de site al bijna 2 miljoen registraties, waar wekelijks nog eens 30.000 registraties bijkomen. Iedere week brengt een half miljoen mensen een bezoek aan de site. Op Alexa.com, waar bezoekersaantallen van willekeurige websites kunnen worden vergeleken, blijkt dit goed te zijn voor een plaats in de top tien best bezochte Nederlandse websites.

Pac Man!
Schoolbank.nl heeft sinds deze week het in de jaren tachtig immens populaire Pacman op de website gezet. Herleef die oude tijden en speel met je oud-klasgenoten om de hoogste score! Ben je nog steeds kampioen of ben je niet meer zo snel als vroeger? Log in op Schoolbank.nl en daag je oud-klasgenoten uit om jouw record te breken.

Zustersites
Na het succes van Schoolbank.nl heeft Rosetta, het Amsterdamse bedrijf dat de site uitgeeft, nog twee andere websites gelanceerd. Op Workmates.nl krijg je de mogelijkheid om je oud-collega's terug te vinden. De site die begin 2003 is gelanceerd, telt al ruim 25.000 registraties. Het meeste recente project van Rosetta is Spullenbank.nl, waar je kosteloos een advertentie kunt plaatsen voor alles wat je maar wil kopen of verkopen. Spullenbank rekent geen commissie over verkochte spullen, ongeacht de verkoopwaard, de site is echt helemaal gratis. Alle advertenties zijn via een banner ook op Schoolbank.nl te zien, waardoor ze gegarandeerd zijn van een enorm bereik.

Over Rosetta
Rosetta (www.rosetta.nl) is opgericht in 1995 en gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor websites en uitgevers. Er zijn momenteel 12 werknemers in dienst.

Meer informatie op www.Schoolbank.nl, www.Workmates.nl en www.Spullenbank.nl Einde persinformatie. Amsterdam, 7 mei 2004.

Voor meer informatie (