Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Vrijdag 7 mei 2004

Adviesbureau De Vrije Ruimte maakt ontwikkelingsvisie voor de Dijkendriehoek tussen Kieftendijk, Buurserbeek en Visschemorsdijk

Recent heeft het college van b & w besloten een ontwikkelingsvisie op te stellen voor het gebied "de Dijkendriehoek". Het gebied wordt begrensd door de Kieftendijk, Buurserbeek en de Visschemorsdijk. Het adviesbureau De Vrije Ruimte zal deze ontwikkelingsvisie opstellen in opdracht van de gemeente. Bureau De Vrije Ruimte werkt daarin samen met bureau BügelHajema Adviseurs.Voor het project is een begeleidingsgroep ingesteld waarin de gemeente Neede, de Gebiedscommissie Neede-Borculo en het Plattelandshuis zijn vertegenwoordigd.

Het gebied staat voor nieuwe opgaven. Het is het groene 'portaal' en uitloopgebied van de kern Neede. Het wordt gewaardeerd door haar bewoners en grondgebruikers. De rol van de landbouw als traditionele economische drager verandert ingrijpend. Eigenaren en gebruikers van het gebied kloppen aan bij de gemeente met nieuwe initiatieven en plannen in dit gebied.

In nauw overleg met bewoners en belanghebbenden in het gebied zal nu een ontwikkelingsvisie worden opgesteld. De visie zal enerzijds kansen bieden voor nieuwe initiatieven en anderzijds de kwaliteit van het gebied als totaal respecteren en versterken; uit een oogpunt van landschap, natuur en recreatie vertegenwoordigt het gebied belangrijke waarden.

De ontwikkelingsvisie zal goed moeten aansluiten bij het Reconstructieplan dat voor het landelijk gebied van Achterhoek en Liemers is opgesteld.

In de eerste fase zullen interviews worden afgenomen bij bewoners en grondgebruikers in het gebied. De ideeën en initiatieven die leven in het gebied zullen vervolgens een plaats krijgen in een visie voor het totale gebied.

Het ligt in de bedoeling dat in september een voorlichtingsavond wordt gehouden waar de eerste resultaten worden besproken met de bewoners.

Bewoners van het gebied worden benaderd voor een interview of kunnen hun inbreng geven tijdens een inloopmiddag. Andere belanghebbenden of personen met ideeën voor het gebied kunnen contact opnemen met Ursela Linthorst, gemeente Neede, werkveld Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 0545- 288 849.

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl

Arjan van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54