Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 4 mei 2004 (07-05-2004)

Jaarverslag Bezwarencommissie 2003
Het college heeft kennis genomen van het jaarverslag over 2003 van de Commissie Beroeps- en Bezwaarschriften en brengt dit verslag ter kennis van de commissie ABF.

Vrijstellingsprocedure Loosche Akkers
Het college heeft besloten de vrijstellingsprocedure op te starten die nodig is om in de toekomst woningbouw mogelijk te maken op een aantal percelen in Loosche Akkers. Het gaat om percelen waar tot voor kort geen woningbouw mogelijk was omdat ze gedeeltelijk binnen een zogenaamde stankcirkel liggen. Door een uitspraak van de Raad van State - op grond waarvan oude richtlijnen weer gehanteerd moeten worden - zijn deze stankcirkels een stuk kleiner geworden waardoor op meer locaties woningbouw mogelijk is.
Voordat de procedure wordt gestart, wordt nagegaan of er op deze percelen mogelijkheden zijn voor woningbouw in de sociale huursector.

Ontheffingenbeleid stookverbod
Sinds enige tijd geldt er een landelijk stookverbod voor afval. Het college kan echter - onder voorwaarden - ontheffing verlenen van dit stookverbod. Het ontheffingenbeleid is nu definitief vastgesteld. Concreet betekent het dat ontheffing kan worden verleend in de volgende situaties:

voor vreugdevuren;

voor klein landschapsbeheer, en

bij plantenziekten.
Tevens kan aan particulieren in het buitengebied ontheffing worden verleend voor het stoken van zuiver snoeihout dat afkomstig is uit erfbeplanting. Inwoners die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, moeten daarvoor een schriftelijke aanvraag indienen bij het college.

Voorstel aan de gemeenteraad

Reconstructieplan Beerze Reusel
Afgelopen februari stelde de Reconstructiecommissie Beerze Reusel het concept-ontwerp vast van het reconstructieplan voor het gebied Beerze Reusel. Voordat het plan aan Gedeputeerde Staten wordt aangeboden, wordt nu een consultatieronde gehouden met als doel het draagvlak voor het plan te vergroten.
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het concept-ontwerp reconstructieplan Beerze Reusel met inachtname van enkele kanttekeningen en dit ter kennis te brengen van de Reconstructiecommissie.

Inspraakverordening
In de inspraakverordening is geregeld in welke situaties er zonder meer gelegenheid moet worden gegeven voor inspraak. Diverse wetswijzigingen maken het nodig de Hilvarenbeekse inspraakverordening
- die net na de herindeling in 1997 is vastgesteld - te herzien. Aan de gemeenteraad wordt daarom voorgesteld een nieuwe Inspraakverordening vast te stellen.

Relevante informatie:
Vergadering College B&W van 4-5-2004