Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 mei 2004

Alcoholcontrole

Een controle op alcoholgebruik levert veel overtredingen op

Enschede

Op de avond/nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 mei houdt de politie een grote alcoholcontrole op verschillende locaties in Enschede. Dit zijn de Broekheurne Ring, Burgemeester M. van Veenlaan, Geessinkweg, Haaksbergerstraat en Hengelosestraat. In totaal zijn 445 voertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij 9 automobilisten bleek een overschrijding van het promillage en is proces-verbaal opgemaakt. Van een automobilist is het rijbewijs ingenomen bij een promillage van 1,43 o/oo. Daarnaast zijn nog drie bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen, waaronder twee bromfietsers. (bps: 04-056448)

Aangehouden na diefstal fiets

Getuige meldt diefstal fiets en met diens hulp kan politie de verdachte aanhouden

Enschede

Op donderdag 6 mei omstreeks 15.35 uur is een man getuige van een fietsendiefstal. Hij ziet hoe een man en vrouw op het Stationsplein bij de fietsen rondscharrelen. De vrouw pakt daarop een fiets en beiden rijden daarmee weg. Op aanwijzing van de getuige treft de politie het tweetal op de rotonde van de Haaksbergerstraat/Ripperdastraat en houdt hen beiden aan. De verdachten, een 24-jarige vrouw uit Rossum en een 31-jarige Enschedeër worden gehoord, waarna ze met een transactie van 220 euro het bureau kunnen verlaten. (bps: 04-056249)

Autokraker en heler aangehouden

Met behulp van getuige houdt politie een autokraker aan

Enschede

Op donderdag 6 mei omstreeks 20.53 uur krijgt de politie een melding van een autokraak op de Oosterstraat. Van de betreffende auto was de ruit ingeslagen en een MP3-speler weggenomen. De politie sprak met een getuige die de inbraak had gezien. Met de verkregen informatie hield de politie een 34-jarige Enschedeër in zijn woning aan. De verdachte bekende de diefstal maar had de MP3-speler ondertussen al verkocht. Om de heler niet te verlinken mocht de verdachte de MP3-speler zelf ophalen bij de woning van die heler. Terwijl de verdachte naar het bureau werd overgebracht, hield de politie de heler, een 42-jarige Enschedeër in zijn woning aan. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek op gesloten. (bps: 04-056368)

Hennepkwekerij geruimd

Politie treft hennepkwekerij in een schuur

Almelo

Op donderdag 5 mei omstreeks 13.22 uur stelt de politie een onderzoek in bij een woning aan de Lindestraat. In een schuurtje achter de woning treft zij een hennepkwekerij aan met 194 planten en 1600 stekjes. De stroom wordt illegaal afgenomen. De politie houdt de eigenaar/bewoner, een 25-jarige man bij diens thuiskomst aan. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op. (bps: 04-039453)

Auto tegen een boom

Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte de bestuurder gewond

Oldenzaal

Op donderdag 6 mei omstreeks 23.06 uur rijdt een 20-jarige Oldenzaler met zijn auto over de Wilhelminastraat. Door nog onbekende oorzaak rijdt hij tegen een links van de weg staande boom. De bestuurder gaat met rugklachten naar het ziekenhuis. De andere inzittende blijft ongedeerd. De auto is dusdanig zwaar beschadigd dat de politie het kentekenbewijs deel I inneemt. (bps: 04-056402)

Verkeerscontroles

De politie houdt op diverse locaties verkeerscontroles

Enschede en Haaksbergen

Op onderdag 6 mei houdt de politie op verschillende locaties in de regio verkeerscontroles. De volgende overtredingen zijn bekeurd: Enschede, wijk Oost: 9x geen autogordel; 1x bromfiets onverzekerd; Van Loenshof: 30x rijden in voetgangersgebied, waarvan 28 fietsers en 2 automobilisten Haaksbergen, Goorsestraat: 15x overschrijden max. snelheid (50 km/u), hoogst gemeten 82 km/u; 6x autogordel; 1x radardetector in beslag genomen

Diefstal laadschotten vrachtauto

Van een vrachtauto zijn 6 laadschotten gedemonteerd en weggenomen

Albergen

In de avond/nacht van woensdag 5 op donderdag 6 mei had een 34-jarige man uit Tubbergen de vrachtauto van zijn werkgever geparkeerd aan de Ootmarsumseweg. In die tijd hebben onbekenden kans gezien de laadschotten, in totaal zes stuks, te demonteren en weg te nemen. De schotten zijn van aluminium en hebben een waarde van 450 euro per stuk. Dit soort diefstallen vinden in de regio Twente vaker plaats, mogelijk door de hoge waarde van aluminium. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-055977)

"Vermiste" auto terecht

Duitser laat zijn auto na pech achter en kan deze niet terugvinden

Enschede

Op woensdag 5 mei meldt een bewoner aan de Hengelosestraat dat er ter hoogte van het Ledeboerpark een auto staat. Volgens de melder staat deze auto er al meer dan een week en zeer hinderlijk, voor een deel op het fietspad. Het betreft een auto met een Duits kenteken en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar. De eigenaar is blij verrast met het telefoontje van de politie. Hij had namelijk een week geleden een bezoek gebracht aan Enschede en was zonder benzine komen te staan. Daarop liet hij de auto onbeheerd achter en ging met zijn gezin lopend naar de Nederlands/Duitse grens. Daar hebben ze zich laten oppikken door bekenden. Eenmaal thuis wist hij niet meer waar hij de auto had achter gelaten. De auto is inmiddels beschadigd, de spiegel was er af en de zijkant bekrast, maar de eigenaar is zeer gelukkig dat zijn auto terecht is. (bps: 04-0556021)

Brandstichten en vernielingen opgelost

Met de aanhouding van vijf verdachten zijn veel feiten aan het licht gekomen

Hengelo

In de periode van oktober 2003 tot en met maart 2004 vonden veel brandjes plaats van otto's in de wijken Groot Driene en Hasseler Es. Dit veroorzaakte dit veel onrust onder de bewoners. De politie stelde een onderzoek in en kon hiervoor vijf minderjarige verdachten aanhouden, in de leeftijd van 13 en 14 jaar. Alle vijf verdachten zijn jongens woonachtig in genoemde wijken.

Tijdens de verhoren bekenden zij deze brandstichtingen, maar ook verschillende andere strafbare feiten. Onder andere vernielingen van autospiegels, hekwerken, tuinplanten van woningen en rondom scholen. Onder andere begin februari richtten ze vernielingen aan in een leegstaande woning aan de Ida Wassermanstraat. In oktober 2003 stichtten ze brand in een garagebox aan de Waarbekenweg, waarbij meerdere boxen schade opliepen. Tevens bekenden ze meerdere diefstallen van fietsen, goederen uit kleedkamers van sportaccommodaties en winkeldiefstallen.

Alle verdachte zijn inmiddels in vrijheid gesteld en zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden. Twee van hen ondergaan een persoonlijkheidsonderzoek. Opvallend detail: sinds de aanhoudingen van deze groep verdachten zijn er geen ottobranden meer gemeld in genoemde wijken. (bps: 04-007931)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --