Politie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Noord-West Veluwe

Persberichten van 7 mei 2004

Nunspeet - Bedrijfsinbraak

Een eigenaar van een bedrijf aan de Harderwijkerweg heeft aangifte gedaan van diefstal. Tussen 5 mei 21.15 uur en 6 mei 07.50 uur hebben onbekenden een deur van het pand opengebroken, waarna het hele pand werd doorzocht. Uit een kassa werd een geldbedrag weggenomen.

Epe - Auto-inbraak

Een 30-jarige inwoner van Epe heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn personenauto. De auto stond geparkeerd in de Meidoornstraat. Tussen 5 mei 22.15 uur en 6 mei 07.15 uur hebben de daders een portier van de auto geforceerd, waarna de radiocdspeler werd weggenomen.

Oldebroek - Auto-inbraken

In de nacht van woensdag 5 mei op donderdag 6 mei zijn auto-inbrekers actief geweest in Oldebroek. Van auto's die geparkeerd stonden aan de Irisstraat en de Salviastraat werd een ruitje ingeslagen, waarna een radiocdspeler werd weggenomen. Van een auto die geparkeerd stond aan de Petuniastraat werd eveneens een ruit vernield. Uit deze auto werd een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin bankpasjes, geld en een rijbewijs weggenomen. De portemonnee is later teruggevonden. De daders hadden alleen het geld er uit gehaald.

Nunspeet - Autobrand

Een bestelbus van een 61-jarige inwoner van Elspeet is op 6 mei omstreeks 15.30 uur uitgebrand. De auto stond op het Vennenpad. Een voorbijganger wist de brand met een brandblusser gedeeltelijk te blussen. De brandweer kwam ter plaatse om de brand geheel te blussen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

Nunspeet - Licht gewond bij verkeersongeval

Een 22-jarige vrouw uit Nunspeet is op 6 mei omstreeks 17.30 uur bij een verkeersongeval op de kruising van de Elburgerweg en de Kroonlaan licht gewond geraakt. De vrouw fietste over de Kroonlaan en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor haar van rechts komende personenauto. Deze personenauto werd bestuurd door een 70-jarige man uit Nunspeet. De vrouw kwam door de aanrijding op de voorruit van de auto terecht en viel vervolgens op de grond. De vrouw hield aan de aanrijding schaafwonden over en kon nadat ze was onderzocht door ambulancepersoneel naar huis.

Putten - Diefstal portemonnee

Een 65-jarige inwoonster van Nijkerk heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee met daarin onder andere geld en een bankpasje. De vrouw ging op 6 mei om ongeveer 13.00 uur zwemmen in het zwembad aan de Zuiderveldweg en stopte haar tas met daarin haar portemonnee in een kluis. Toen de vrouw omstreeks 15.00 uur haar tas uit de kluis wilde halen, bleek dat deze was weggenomen.

Wezep - Diefstal keyboards

Op vrijdag 7 mei is omstreeks 02.00 uur ingebroken bij een bedrijf aan de Stationsweg. Bewoners van de woning boven het bedrijf werden wakker van een hoop lawaai en het geluid van brekend glas. Toen zij poolshoogte namen, zagen zij dat een ruit van het pand was vernield en dat een aantal mannen bezig was met het wegnomen keyboards. De mannen zijn na de inbraak in een rode auto weggereden in de richting van de A28. De politie onderzoekt de zaak.

Einde berichten

Voor informatie:
Anton de Ronde


---- --