Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


7 mei 2004


Bankpas-oplichters actief

De politie in de IJsselstreek waarschuwt opnieuw voor actieve oplichters die met name ouderen vragen naar hun bankpasje en bijbehorende pincode.
In de woning van een 90 jarige man uit Twello werd afgelopen woensdag rond 13.00 uur geprobeerd om de bankpas van de bewoner te ontfutselen. Een onbekende man kwam via de achterdeur de woning binnen, ging bij de bewoner aan tafel zitten en vertelde dat hij van de bank was en het bankpasje van de bewoner kwam ophalen omdat het oud was er ook iets mis mee was. Omdat de bewoner het niet vertrouwde en de man zijn naam niet wilde noemen, is de onbekende weer vertrokken.
Diezelfde middag meldde een mevrouw (leeftijd onbekend) uit Warnsveld dat zij omstreeks 12.00 uur, terwijl zij de hond uitliet, op de Rijksstraatweg werd aangesproken door een twee onbekende mannen in een blauwe bestelauto. Eén van de twee had haar gezegd van de bank te zijn en dat zij haar oude bankpas bij hem kon inleveren voor een nieuwe. De vrouw was er niet op in gegaan, waarna de mannen verdwenen. Het is de politie nog niet duidelijk of beide zaken met elkaar verband houden.
De politie waarschuwt voor deze praktijken en vraagt met name ouderen en ook hun familie en verzorgers hierop alert te zijn.


TWELLO - Vrouw gewond door aanrijding


Een 52-jarige autombiliste uit Twello is woensdagavond op de Maarten Tromplaan gewond geraakt door een éénzijdige aanrijding. De vrouw reed rond 20.30 uur over de H. W. Iordenseweg en sloeg rechtsaf de Maarten Tromplaan in. Zij gaf mogelijk gas in plaats van te remmen, schoot over een bloembak op de middengeleiding en kwam vervolgens aan de overkant tegen een boom tot stilstand. De bloembak raakte totaal vernield en haar auto liep zware schade op. De vrouw klaagde over pijn in haar borst en werd met een ambulance naar het Geertruidenziekenhuis in Deventer vervoerd.


LEUVENHEIM - Ruit woning vernield


Een nog onbekende vandaal heeft woensdagmiddag een ruit van een woning aan de Arnhemsestraat vernield. De 42-jarige bewoner deed hiervan donderdag aangifte bij de politie. Onderzoek wees uit dat er stenen waren gegooid naar de ruiten van zijn woning. De politie stelt een onderzoek in.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --