Politie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek


Persberichten van 7 mei 2004


Zelhem - Inbraak in winkelpand


Onbekenden hebben tussen 5 mei 18.00 uur en 6 mei 07.45 uur ingebroken in een winkelpand aan de Smidstraat. De daders verschaften zich toegang tot de winkel door een deur te forceren. De hele winkel werd doorzocht en de daders namen een klein geldbedrag weg. Getuigen die in de buurt van de winkel iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zelhem, telefoonnummer 0900 - 8844.


Lichtenvoorde - Inbraak in woning en diefstal van een personenauto


In de nacht van woensdag 5 mei op donderdag 6 mei is ingebroken in een woning aan de Vragenderweg.
De daders zijn via een raam de woning binnen gegaan en namen de autosleutels weg. Vervolgens werd de auto, een zwarte BMW 525 i weggenomen.


Doetinchem - Auto's besmeurd met verf


Tussen 5 mei 16.30 uur en 6 mei 07.45 uur zijn in Doetinchem diverse auto's besmeurd met witte verf. De auto's stonden geparkeerd aan de Bessenweg, Wederiksveld en de Kruidenlaan. Acht inwoners van Doetinchem hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling. De daders hebben naast deze auto's ook een bushokje, paaltjes en lantaarnpalen besmeurd met verf. Getuigen van deze vernielingen worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Doetinchem,
telefoonnummer 0900 - 8844.


Halle - Diefstal aanhangwagen


Vanaf de oprit van een woning aan de Halle-Heideweg is tussen 5 mei 10.00 uur en 6 mei 12.00 uur een aanhangwagen weggenomen. De aanhangwagen zat achter een auto en werd door de daders van de auto afgekoppeld.


Doetinchem - Poging diefstal auto's


Een 30-jarige inwoonster van Varsselder heeft aangifte gedaan van poging tot diefstal van haar personenauto. De vrouw parkeerde haar auto op 6 mei omstreeks 13.15 uur op parkeerplaats de Varkensweide. Toen de vrouw om ongeveer 15.50 uur bij haar auto terug kwam zag zij dat er een man bij haar auto liep. Bij het openen van het portier van haar auto merkte de vrouw dat deze niet meer afgesloten was en dat het contactslot op de grond lag en dat geprobeerd was om de auto te starten. De man die bij de auto wegliep toen de vrouw er aan kwam had een blank uiterlijk, was 25 à 30 jaar oud, ongeveer 1.80 m lang, had een normaal postuur, en blond haar.
Een 43-jarige inwoner van Arnhem heeft eveneens aangifte gedaan van poging tot diefstal van zijn personenauto. De man parkeerde de auto op 6 mei omstreeks 09.00 uur op de parkeerplaats aan de Varkensweide en sloot deze af. Toen de man omstreeks 17.20 uur bij zijn auto terug kwam bleek dat ook deze auto was opengebroken en dat het contactslot was weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.


Doetinchem - Diefstal personenauto


Een inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto, een zwarte Volkswagen Golf TDI. De man parkeerde op 6 mei omstreeks 15.30 uur zijn auto op een parkeerplaats aan de Tjalmastraat en sloot deze af. Toen de man omstreeks 16.10 uur op de parkeerplaats terug kwam zag hij twee mannen bij zijn auto staan. De eigenaar van de auto holde naar de twee mannen toe, maar deze openden de portieren van de auto, stapten snel in en reden weg in de richting van de Terborgseweg. De eigenaar van de auto is hen nog achterna gerend, maar hij verloor zijn auto uit het oog.


Zelhem - Gewond bij verkeersongeval


Een 19-jarige inwoner van Zelhem is op 6 mei omstreeks 19.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Ruurloseweg en de Wolversveenweg. De man reed in zijn personenauto over de Wolversveenweg en verleende geen voorrang een voor hem van rechtkomende personenauto die werd bestuurd door een 19-jarige inwoner van Rijssen. De man uit Zelhem is met onbekend letsel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Snelheidscontroles 6 mei


Doetinchem:

. Rozengaardseweg, max. toegestaan 50 km/uur, van 11.00 uur tot 13.00 uur, 395 voertuigen gecontroleerd, 12 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 64 km/uur.
. Bevrijdingstraat, max. toegestaan 50 km/uur, van 14.00 uur tot 16.00 uur, 800 voertuigen gecontroleerd, 67 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 78 km/uur.


Snelheidscontrole 6 mei


Zelhem:

. Halseweg, max. toegestaan 50 km/uur, van 21.15 uur tot 22.00 uur, 40 voertuigen gecontroleerd, één overtreding, hoogst gemeten snelheid 63 km/uur.


Einde berichten


Voor informatie:

Anton de Ronde



---- --