Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


7 mei 2004


Automobilist ziet fietser niet


Een 31-jarige automobilist uit Apeldoorn zag donderdag op de Stationsstraat een 81-jarige Apeldoornse fietser over het hoofd en reed hem aan. De automobilist wilde rond 13.30 uur rechtsaf de Griftstraat inslaan en zag hierbij de fietser niet. Bij de aanrijding kwam de fietser ten val en liep een buil aan zijn hoofd en een wond aan een hand op. Een ambulance bracht het slachtoffer over naar het Lukasziekenhuis.


Politie houdt dronken man aan


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Arnhemseweg in Beekbergen een 33-jarige dronken automobilist uit Eerbeek aangehouden. De politie controleerde vrijdag rond 03.50 uur de man. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij weigerde alle medewerking en wilde niet mee naar het politiebureau voor een blaastest. De politie bracht de man vervolgens geboeid over naar het bureau. Een blaastest wees uit dat de man een alcoholpromillage van 1,9 had. Toen de politie het rijbewijs van de dronken man wilde innemen bleek dit bij hem thuis te liggen. De auto van de man werd op de binnenplaats van het politiebureau geplaatst totdat de verdachte zijn rijbewijs inlevert.


Diefstal van schoenen


Twee nog onbekende jongens hebben donderdag in een schoenenzaak aan de Hoofdstraat een paar schoenen met een waarde van bijna 140 euro gestolen. Eén van de jongens leidde een verkoopster af waarop de andere jongen er met de schoenen vandoor ging. Eén van hen ging gekleed in een spijkerbroek met een goudkleurig opstiksel en een wit T-shirt met daarop de Engelse vlag en de tekst ''England". De politie is op zoek naar de daders.


Apeldoorner met de dood bedreigd

Een nog onbekende man heeft donderdagmiddag op de Zwolseweg een 39-jarige Apeldoorner met de dood bedreigd. De Apeldoorner reed rond 17.20 uur de ventweg op. Dit is een éénrichtingsverkeer weg. Uit de andere (verboden) richting kwam een auto met daarin twee mannen. De Apeldoorner gaf te kennen dat de bestuurder van deze auto achteruit moest. De bestuurder weigerde dit, er ontstond een scheldpartij en vervolgens haalde de bestuurder een flink mes uit de auto en bedreigde de Apeldoorner met de dood. De Apeldoorner ging zijn auto in en deed de deur op slot. De dader probeerde wel de auto binnen te komen en sloeg tegen de auto aan. Een getuige lichtte, evenals de Apeldoorner, de politie in. Bovendien zou een fietsster ook getuige zijn geweest. De politie verzoekt deze fietsster en andere getuigen zich te melden.


Politie neemt harddrug in beslag


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag van een 34-jarige Apeldoorner een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen. De politie trof vrijdag rond 01.45 uur de man in het centrum van Apeldoorn aan. Hij was in het bezit van een hoeveelheid XTC-pillen. De politie nam de pillen in beslag en zond de Apeldoorner na verhoor heen.


Snelheidscontroles


De politie heeft donderdagmiddag op de Europaweg een snelheidscontrole gehouden. Bijna 3.000 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle. Van hen reden er 96 sneller dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur.
Leden van de Koninklijke Marechaussee controleerden donderdagmiddag ook de snelheid en wel op de Jachtlaan en op de PWA-laan. Op de Jachtlaan overschreden 32 bestuurders de maximumsnelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur. Bijna 350 bestuurders van motorvoertuigen passeerden op de PWA-laan de controle. Van hen reden er 21 sneller dan de toegestaner snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km/uur.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --