Dienstenbond CNV

Resultaat bereikt in onderhandelingen over Sociaal Plan bij DeWitKomart
07-05-2004

Het zag er vorige week niet naar uit dat we tot een resultaat zouden komen over een Sociaal Plan voor de medewerkers bij DeWitKomart. Inmiddels kunnen we u echter berichten dat wij wel overeenstemming met uw werkgever hebben kunnen bereiken over een Sociaal Plan.

Het blijft natuurlijk geen fijne boodschap voor degene onder u die straks misschien boventallig worden verklaard en ontslag krijgen. Maar met dit Sociaal Plan hebben we getracht om de schade die hierdoor ontstaat, zoveel als mogelijk te voorkomen. Dat was een lastige zaak daar het budget dat DeWitKomart in eerste instantie bood, ontoereikend was om een redelijke regeling af te spreken. In de onderhandelingen van maandagavond en woensdag heeft uw werkgever echter een duidelijke beweging laten zien. We zijn daarbij zeker ook tot het uiterste gegaan.

Voordat we de onderhandelingen van gisteren zijn ingegaan, hebben we eerst een onafhankelijke financiële analyse laten uitvoeren. Uit deze analyse moest blijken of DeWitKomart inderdaad gelijk had met de oorzaken die zij hadden aangewezen voor de slechte financiële situatie, of de reorganisatie noodzakelijk was en of er nog meer middelen waren om een beter Sociaal Plan af te spreken. Wij wilden immers zeker weten waar wij en daarmee ook u aan toe was en wat onze kansen en ruimte zouden zijn bij het afsluiten van een Sociaal Plan. Helaas bleek de financiële situatie echt weinig rooskleurig te zijn maar de verwachting was wel dat als de problemen die er spelen opgelost kunnen worden, er ook weer toekomst in het bedrijf is.

Gisteren hebben we de hele dag onderhandeld en zijn we naar mijn mening tot het uiterste daarin gegaan. Natuurlijk hadden we graag nog een betere regeling gezien maar dat zat er in dit geval helaas niet in. Wat is nu het resultaat geworden? Ik zal dat proberen onderstaand kort te schetsen. Bijgaand ontvangt u ook de formele tekst van het onderhandelingsresultaat,


* Looptijd tot 1 maart 2005

* Ontslagprocedure via het CWI met bekorting van de opzegtermijnen naar maximaal 13 weken. Dus conform de VGL CAO met uitzondering van artikel 20 lid 6 c en 8.

Als na die periode niet meteen een WW-uitkering volgt, zal DeWitKomart deze schade voor zijn rekening nemen.


* Suppletievergoeding, 20% aanvulling op WW-uitkering op basis van de kantonrechtersformule

tot 40 tegen de correctiefactor 0,5

tot 50 tegen de correctiefactor 0,7

Vanaf 50 de volledige kantonrechtersformule

Vanaf 55 de keuze tussen de volledige kantonrechtersformule of aanvulling tot 80% tot prepensioenleeftijd (60 en drie maanden voor slagers en 62 voor overig personeel)


* Outplacementvergoeding (begeleiding van werk naar werk door een nog nader te bepalen bureau, in overleg met vakbonden) van Euro 3.000 tot 45 jaar en Euro 4.000 vanaf 45

* Vrijwillig vertrekregeling, met name van belang voor degene die tijdens de opzegtermijn een andere baan vinden; 0,5 van de kantonrechtersformule. Dus gelijk aan de regeling tot 40 jaar maar dan in één keer betaald

* Persoonlijke toeslag voor degene die een baan kunnen krijgen bij DeWitKomart die minder betaald dan hun huidige functie, afbouw afhankelijk van leeftijd.

Tot 35 jaar afbouw binnen een jaar

Tot 45 jaar afbouw binnen twee jaar

Vanaf 45 jaar afbouw binnen twee jaar van maximaal 50% van het verschil tussen oude en nieuwe loon.

Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste punten maar er is natuurlijk nog meer afgesproken. Dat kunt u ook teruglezen in het verslag van de laatste onderhandelingen waarin dus het onderhandelingsresultaat is opgenomen. Voor meer informatie over de berekening van de suppletie en de kantonrechtersformule kunt u terecht op onze site. Maar bellen en mailen mag natuurlijk ook altijd.

Belangrijk is nog te vermelden dat we voor de uitvoering van dit Sociaal Plan een zekerheidsstelling vanuit de Holding zullen krijgen. Met andere woorden, hoe het ook gaat met het bedrijf, de regeling zal doorgaan.

Aan u is nu het laatste woord. Pas als de meeste mensen instemmen met het resultaat kunnen we spreken van een Sociaal Plan. (de tekst van het uiteindelijk definitieve Sociale Plan zal vanaf volgende week digitaal beschikbaar moeten zijn).

Heeft u nog vragen of opmerkingen. B.v. over uw eigen situatie? Bel of mail dan gerust;

(035)6460580 of n.poelgeest@cnvdibo.nl