Dienstenbond CNV

Leden CNV Dienstenbond verwerpen eindbod Sociaal Plan CZ 07-05-2004

Op 23 april 2004 legden wij u het eindbod van CZ voor. CZ stelde u daarmee voor het blok: Sociaal Plan accepteren of afwijzen. Na het tellen van de stemmen is duidelijk geworden dat de leden van de CNV Dienstenbond het eindbod hebben afgewezen. Inmiddels heeft de directie ons ook per brief laten weten niet verder te willen praten om zo mogelijk alsnog tot een akkoord te komen. Dat betekent dat er voor CZ geen Sociaal Plan bestaat voor de komende reorganisatie.

CNV Dienstenbond is niet gelukkig met de opstelling van CZ. De directie heeft met de herplaatsing van boventalligen de verkeerde methodiek gebruikt en geeft nu aan verder met de OR de opvang van de gevolgen te bespreken. Het gevolg van beide routes is enkel dat de onzekerheid binnen CZ nog groter wordt. Want een afspraak met de OR kan de individuele werknemer niet binden en heeft dan ook weinig status. De verkeerde methodiek kan ook leiden tot vervelende situaties omdat nu pas achteraf blijkt dat iemand al dan niet ontslagen mag worden.

De CNV Dienstenbond vindt het merkwaardig dat de Ondernemingsraad van CZ klaarblijkelijk geen problemen heeft met de onjuiste plaatsingsmethodiek en dat zij zich niet realiseert dat afspraken in het kader van het Sociaal Plan u niet kunnen binden. Ons inziens had zij de werkgever terug naar de onderhandelingstafel moeten verwijzen.

Van de andere bonden betrokken bij de onderhandelingen (FNV Bondgenoten en De Unie) vernamen wij dat hun leden eveneens het eindbod hebben afgewezen.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Carmen Scheuneman. Zij is bereikbaar op (040)2116674. Mailen kan ook op eindhoven@cnvdibo.nl