Dienstenbond CNV

Voorstellenbrief HiBin akkoord
07-05-2004

Onlangs heeft u kunnen stemmen over de voorstellenbrief voor de nieuwe CAO voor de Handel in Bouwmaterialen. Een meerderheid van de leden heeft ingestemd met de voorstellen. Met deze voorstellen zullen wij dan ook de nieuwe CAO-onderhandelingen ingaan.

Wij hebben van u een groot aantal reacties gehad met een aantal zeer bruikbare tips en opmerkingen. Een aantal leden gaf aan dat het belangrijk was niet de pensioenleeftijd te verhogen. De overheid heeft een aantal zeer ingrijpende voorstellen gedaan. Zoals u wellicht weet wordt er op landelijk niveau door ons hard onderhandeld om een zo goed mogelijke pensioenregeling te houden. Wat daar uiteindelijk uit zal gaan komen is nog onduidelijk. Mocht blijken dat overheidsmaatregelen vragen om een aanpassing dan zullen wij dat oppakken. Op dit moment is dat echter nog niet het geval.

Hoewel er nog geen datum is vastgesteld, zullen de CAO-onderhandelingen voor de Handel in Bouwmaterialen zo spoedig mogelijk van start gaan. Tijdens het eerste overleg zullen wij, de andere vakbonden en de werkgevers de voorstellen toelichten. Wij hopen dat dan zal blijken dat we op een aantal punten snel tot elkaar zullen kunnen komen. Gezien het najaarsakkoord, de harde lijn van de overheid met ingrijpende maatregelen en de economische situatie met veel onzekerheden zou dit jaar echter onvoorspelbaar kunnen zijn. Na het eerste overleg zullen wij u verder informeren over de voortgang.

Na afloop, of tijdens indien nodig, van het CAO-traject zullen wij u vragen te stemmen over de uiteindelijke CAO. Het zijn de leden die kiezen en zorgen voor hun eigen arbeidsvoorwaarden. Het is dan ook belangrijk dat zo veel mogelijk werknemers zich aansluiten bij een vakorganisatie en meewerken voor een betere CAO, uw CAO.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op het telefoonnummer (010)2651111 of
per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl