Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T ondersteunt cruciaal Europees systeem voor luchtverkeersleiding

GroupEAD Europe S.L. selecteert AT&T voor Europees netwerk dat toegang geeft tot essentiële database met vliegbewegingen

Madrid/Den Haag, 7 mei 2004 --AT&T is door GroupEAD Europe S.L. geselecteerd voor het leveren van een wide area network (WAN) dat 29 belangrijke locaties voor luchtverkeersleiding in 15 Europese landen met elkaar verbindt. Het contract voor drie jaar, ter waarde van ¤4,5 miljoen, kan nog worden uitgebreid naar andere landen die op deze dienst zijn aangesloten.

GroupEAD is opgericht om de Europese AIS Database (EAD) service te verlenen namens EUROCONTROL, de Europese organisatie voor de veiligheid van vliegbewegingen, tevens de leverancier van internationale AIS (Aeronautical Information Service) voor Europa.

AT&T levert aan GroupEAD het netwerk om de verschillende locaties en hun klanten in Europa te verbinden met de EAD Database in Kopenhagen. De betrouwbaarheid en veiligheid van het netwerk zijn voor GroupEAD en zijn klanten van doorslaggevend belang binnen de dienstverlening.

Het nieuwe AT&T systeem biedt real-time toegang tot kritische gegevens via een gestandaardiseerde interface ondersteund door proactieve netwerkmonitoring en -beheer, 24x7 uur helpdesksupport en gerichte service level agreements.

GroupEAD heeft voor AT&T gekozen omdat het een service provider is met een Europa-dekkende infrastructuur en vanwege de mogelijkheid extra locaties snel te integreren wanneer dit noodzakelijk is. AT&T was in staat de dienst op de eerste 14 locaties binnen drie maanden te realiseren, waardoor de lokale activiteiten minimaal werden verstoord.

Syviane Wybo, EAD Programme Manager bij EUROCONTROL: "Het is cruciaal dat we kunnen vertrouwen op een Europese netwerkpartner die een robuust netwerk met hoge prestaties kan leveren voor het verschaffen van aeronautische informatie in Europa."

Egon Koopmann, CEO van GroupEAD: "AT&T voorziet ons van de flexibele, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing die we nodig hebben om de Europese luchtvaartindustrie te kunnen blijven voorzien van het hoogste veiligheids- en serviceniveau. We kunnen ons geen compromissen veroorloven in onze activiteiten en met AT&T beschikken we over een dienstverlener die aan onze hoge eisen voldoet."

Bill Archer, AT&T President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), is blij met de overeenkomst: "De meest kritische bedrijfsapplicaties zijn tegenwoordig afhankelijk van netwerken -- en veilige luchtvaart is zeker een van de meest kritische applicaties. Door onze toonaangevende infrastructuur en wereldwijde schaal en reikwijdte kunnen we aan de eisen van GroupEAD tegemoet komen."

GroupEAD is opgericht door het Spaanse AENA (Aeropuertos Espagnoles y Navegacion Aérea), DFS (Deutsche Flugsicherung GmbH) en Frequentis GmbH uit Duitsland. De onderneming maakt het beheer van consistente aeronautische gegevens op regelmatige basis mogelijk binnen Europa.

De AT&T oplossing is gebaseerd op een managed data network dat gebruik maakt van frame relay. Belangrijk bij deze dienst is een grote flexibiliteit en meerdere backup-opties voor de veiligheid van het kritische netwerk. AT&T biedt eveneens internettoegang via de AT&T Global Managed Internet Service (GMIS) en remote acces, waardoor managers van GroupEAD onderweg of op andere locaties toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2003 $34,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Over GroupEAD
GroupEAD Europe S.L. is opgericht als multinationale onderneming door drie bedrijven -- AENA, Entidad Publica Empresarial Aeropuertos Espagnoles y Navegacion Aérea; DFS, Deutsche Flugsicherung GmbH; en Frequentis Nachtrichtentechnik GmbH. Het doel van GroupEAD Europe S.L., gevestigd in Madrid, is het mogelijk maken van de EAD service en EAD-klanten voorzien van gevalideerde dynamische en statische aeronautische gegevens. De onderneming is momenteel actief vanuit vier locaties in Europa: Madrid (operationeel en kwaliteitscentrum), Frankfurt (operationeel en trainingscentrum), Kopenhagen (locatie en operatie van het EAD-systeem) en Wenen (centrum voor IT-ontwikkeling). Op basis van de filosofie van GroupEAD Europe S.L worden de taken verdeeld zodat een flexibele, multinationale en concurrerende aanbieder van AIS-data in Europe ontstaat.

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
prinflux@attglobal.net