Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen
AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41)
Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).
· Ds. Keppellaan 44 uitbreiding woning

· Pr. Margrietstraat/Kon. Julianalaan bouwen 15 woningen
· De Breelaan 3 verbouwen woning

· Eindseweg 4A bouwen woning met garage

· Nabij Bosweg 9 bouwen woning met garage

· Rijksstraatweg 2 herbouwen weesje

· In de west 26 uitbreiding woning

· Gasthuisstraat 7 uitbreiding school

· Pr. Beatrixlaan 34 uitbreiding school

· Overstraat 43 bouwen serre

· Veenseweg 6 uitbreiding woning

ZITTING WELSTANDSCOMMISSIE
De welstandscommissie heeft zitting in het gemeentehuis van Veenendaal op de volgende maandagen:

· 17 mei 2004

· 1 juni 2004

· 14 juni 2004

· 28 juni 2004

· 12 juli 2004

· 26 juli 2004

· 9 augustus 2004

· 23 augustus 2004

omtrent de aanvang van de zitting wordt op de donderdag hiervoor afgaand de agenda door de secretaris van de welstandscommissie de te behandelen bouwplannen bepaald.
Voor nadere informatie kunt u bellen met het telefoonnummer 0343-469653.

VERLEENDE BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
· Jachtlaan 12 te Amerongen, voor het plaatsen van een dakkapel in het voorgevel dakvlak en het vernieuwen van de dakkapel in het achtergeveldakvlak, verzenddatum 27 april 2004

· Dooiweg 4 te Amerongen, voor het vervangen van raamkozijn door een deurkozijn, verzenddatum 27 april 2004 (lichte bouwvergunning)
· Lekdijk 18 te Amerongen, voor het bouwen van een machineloods, verzenddatum 27 april 2004

· Bergweg 18b te Overberg, voor het vervangen van een recreatiewoning, verzenddatum 27 april 2004

GEWEIGERDE BOUWVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben geen bouwvergunning verleend voor:
· Korenland 16 te Amerongen, voor het bouwen van een erfafscheiding met een hoogte van 2,28 meter, verzenddatum 20 april 2004

ASBESTVERWIJDEREN
Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor:
· Burg. Jhr. H. van den Boschstraat 53, voor het verwijderen van asbesthoudende platen, verzenddatum 27 april 2004

MONUMENTENVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor:
· Donkerstraat 20 te Amerongen, voor het vervangen van een dakkapel, (gemeentelijk monument) verzenddatum 27 april 2004
· Kersweg 28 te Amerongen, voor het vervangen/vernieuwen van het hekwerk, (rijksmonument) verzenddatum 27 april 2004

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een of meer bovenstaande besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een of meer bezwaarschriften indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

AANVRAAG MONUMENTENVERGUNNING

Ingekomen is een aanvraag om een monumentenvergunning voor het plaatsen van een raam en dakraam in de voorgevel van het gemeentelijk monument De Breelaan 3 te Amerongen.

Deze aanvraag ligt voor een ieder ter inzage vanaf 10 mei 2004 gedurende vier weken met de mogelijkheid tot het naar voren brengen van zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Kom Overberg voor het bouwen van een dubbele garage op het perceel Eindseweg 9 te Overberg, aangezien vrijstaande bijgebouwen ter plaatse volgens het bestemmingsplan niet zijn toegestaan.

De aanvraag zal vanaf maandag 10 mei 2004 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht

Meldingen ingevolge art. 8.19 Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende melding op grond van artikel 8.19 lid 2 Wet milieubeheer is ontvangen.


· Burgemeester H. van den Boschstraat 4 te Amerongen. De melding is ingediend door J. van Ruler en de voorgenomen verandering betreft de beëindiging inzameling en opslag klein gevaarlijk afval en de verplaatsing van de olie- en benzineopslag.

Burgemeester en wethouders verklaren dat de voorgenomen verandering niet leidt tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan die de inrichting, ingevolge de op 4 augustus 1999 verleende milieuvergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften, mag veroorzaken. Ook leiden de veranderingen niet tot een andere inrichting dan waarvoor de vergunning verleend is en geven de veranderingen geen aanleiding tot een ambtshalve wijziging of (gedeeltelijke) intrekking van de vergunning (met toepassing van de artikelen 8.22, 8.23, of 8.25 Wet milieubeheer). Ingevolge het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amerongen (p/a Milieudienst Zuidoost-Utrecht Postbus 461, 3700 AL Zeist). Het bezwaarschrift dient in ieder geval te bevatten:
- de naam en het adres van de indiener en de dagtekening;
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
- de gronden van het bezwaar.
De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken en begint 6 mei 2004. Het bezwaarschrift dient voor het einde van deze termijn ter post te zijn bezorgd, mits het niet later dan een week na afloop van de termijn door ons is ontvangen. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (schorsing) worden verzocht bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt 136,- voor individuele personen en 273,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur) Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.