MERKPLAATS BV


TM Eye onderschept grote partij drank

De Europese Stichting TM Eye heeft de deuren van haar hoofdkantoor in Apeldoorn amper geopend of het eerste succes is een feit. In Roosendaal werd vanochtend een aanzienlijke hoeveelheid drank onderschept. De unieke werkwijze van Tm Eye lijkt nu al zijn vruchten af te werpen.

Via agenten in Israël was TM Eye reeds enige tijd op de hoogte van het feit dat twee 40-foot containers vol illegale drank op het punt stonden naar Europa verscheept te worden. Via de zogenaamde parallelhandel zou de partij drank in Nederland ver onder de prijs aangeboden gaan worden. De containers werden vanuit Israël, via Antwerpen naar Roosendaal vervoerd. Hier werd de partij drank uiteindelijk door TM Eye gelokaliseerd bij een Internationaal expediteur. De partij van bijna 30.000 flessen Stolichnaya wodka, Beefeater gin en Ballentines whiskey is inmiddels in beslag genomen en zal worden vernietigd.

De bestuursleden van TM Eye laten weten dat dit het eerste grote succes in Nederland is, maar zeker niet het laatste. Ook in de rest van Europa is de non-profit organisatie druk doende om Namaakproducten te bestrijden en parallelle import aan te pakken. Hiertoe werkt de organisatie nauw samen met de autoriteiten en douane-instanties in de verschillende landen. De locale markten worden hierbij gecontroleerd door experts van verschillende particuliere onderzoeksbureaus.

Het uiteindelijke doel zal zijn om de vele miljarden Euro.s schade die de gezamenlijke merkhouders per jaar oplopen aanzienlijk terug te brengen.