BedrijfsautoRAI

07-05-2004

SCHOUTEN levert een Iveco Eurocargo aan Van Ingen BV

Van Ingen BV heeft sinds enkele weken een splinternieuwe Iveco Eurocargo ML120E28FP in gebruik genomen voor de verkoop van snoepgoed en banket aan onder andere supermarkten.

Aangezien Van Ingen BV zijn werkgebied hoofdzakelijk in Duitsland heeft, is de keuze voor een ML120E28 een belangrijke overweging geweest omdat dit type niet onder de Mautheffing valt en toch een ruim slaapcomfort biedt.

De Eurocargo is al jarenlang een van de succesvolste middelzware trucks: sinds zijn debuut in 1991 is het model steeds toonaangevend in zijn klasse geweest dankzij voortdurende productrevoluties. Geen wonder dat de Eurocargo talloze keren is onderscheiden, bijvoorbeeld met de verkiezing tot internationaal Truck of the Year. Maar ook heeft hij een wereldrecord gevestigd op het gebied van de brandstofzuinigheid en maar liefst twee maal in verschillende gewichtsklassen- de Midi Euro Test gewonnen. Daarnaast is de eurocargo in engeland uitgeroepen tot Road Testers Choice en Fleet Truck of the Year, terwijl hij in Duitsland werd verkozen tot Beste Geïmporterde Truck.
En ook nu nog, nadat er inmiddels 300.000 exemplaren van zijn verkocht, gaat de evolutie van de Eurocargo onverminderd door.

De 4 x 2 Eurocargo is voorzien van luchtvering rondom. Het voertuig is voorzien van een licht geïsoleerde carrosserie van Van Dijk te Lunteren.