Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Koninklijk Horeca Nederland

Suske en Wiske: De Guitige Gast

WOERDEN, 7 mei 2004 - Volgende week valt bij de ruim 20.000 leden van Koninklijk Horeca Nederland een speciaal stripboek in de bus; Suske en Wiske, De Guitige Gast. In deze speciale editie maken onze helden een rondtoer langs de Nederlandse horeca, op zoek naar een buitenaards guitig wezentje. Suske en Wiske, De Guitige Gast is uitgegeven in het kader van de imagocampagne de horeca, gastheer van de samenleving.

"Suske en Wiske, De Guitige Gast is een heel gastvrij en toch spannend verhaal geworden over de Nederlandse horeca," vertelt Jeu Claes, directeur van brancheorganisatie Koninklijk Horeca Nederland, over het stripboek. "We zijn er twee jaar mee bezig geweest om dit verhaal uit te geven. Aan de hand van Suske en Wiske konden we via een aantal thema's de horeca positief uitlichten. Daar is door Studio Vandersteen een spannend verhaal omheen gebouwd. De combinatie van de helden Suske en Wiske en de beleving van onze horeca is in De Guitige Gast uitstekend geslaagd!"

Tekenaar Marc Verhaegen maakte voor Suske en Wiske, De Guitige Gast speciale achtergronden die passen bij de diverse sectoren van de horeca. Doordat dit album niet in de winkel verkrijgbaar zal zijn, is sprake van een waar collectors item. "De Guitige Gast zal naar waarde worden ingeschat," vertelt Verhaegen, die sinds 2002 de Suske en Wiske-verhalen voor Studio Vandersteen tekent.

De eerste twee exemplaren van Suske en Wiske, De Guitige Gast zijn door voorzitter Jan Geenemans en directeur Jeu Claes en aangeboden aan Eric Raes en Luc De Bauw, voorzitter en directeur van Ho.Re.Ca. Vlaanderen.

Alle ruim 20.000 leden van Koninklijk Horeca Nederland ontvangen een Suske en Wiske, De Guitige Gast album. Extra exemplaren kunnen zij bestellen bij Koninklijk Horeca Nederland via 0348 - 489 489.


---

Noot voor de redactie -