Dienstenbond CNV

Aftrap onderhandelingen Sociaal Plan Kluwer Academic Publishers 07-05-2004

Gisteren 6 mei 2004 zijn de onderhandelingen tussen ons (CNV Dienstenbond, FNV KIEM en de Unie) en de directie van Kluwer Academic Publishers (KAP) over een sociaal plan, dat de personele gevolgen van de mogelijk aankomende reorganisatie (een verlies van ongeveer 75 arbeidsplaatsen) zou gaan opvangen, gestart. Hierbij was ook een vertegenwoordiger van de OR aanwezig. Uw directie onderschrijft onze mening dat alle inspanningen gericht moeten worden om gedwongen ontslagen te voorkomen. De mogelijke boventalligen zullen dan ook begeleid worden van werk naar werk, waarbij gelet op de beperkte mogelijkheden voor KAP om boventalligen intern te plaatsen- de nadruk zou liggen op externe herplaatsing.

In samenwerking met de OR heeft er ook gisteren een personeelsbijeenkomst op uw bedrijf plaatsgevonden. Een aantal collegas van u hebben de gelegenheid gekregen om vragen te stellen aan zowel de OR als vakbonden. Vanzelfsprekend zijn wij bereid om dit te herhalen indien er behoefte voor zou zijn.

Procedure- en vervolgafspraken tussen ons, de OR en de directie van KAP, zijn gemaakt. De OR zal de door haar van de directie van KAP reeds ontvangen adviesaanvraag de komende tijd behandelen. Dit traject zal parallel lopen met het onderhandelingstraject over het Sociaal Plan. Afgesproken is dat de OR zal adviseren omtrent de voorgenomen reorganisatieplannen pas na het bereiken van een goedgekeurd Sociaal Plan. Uiteraard blijven wij u informeren over de gang van zaken.

Bij vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh op telefoonnummer (010)2651111 of per e-mail a.kansouh@cnvdibo.nl