Ingezonden persbericht


Persbericht

PLANTRONICS EN SKYPE LATEN DISTRIBUTIEKANAAL PROFITEREN VAN EXPLOSIEVE GROEI INTERNETTELEFONIE

Toename van VoIP in bedrijfs- en consumentenmarkt stuwt verkoop headsets

Hoofddorp - 7 mei 2004 - Plantronics, Inc., de grootste fabrikant van communicatie-headsets, heeft bekendgemaakt een strategische partnerovereenkomst te hebben gesloten met Skype, wereldwijd aanbieder van P2P (peer-to-peer) telefonie, om de gebruikers van Skype´s internettelefoniediensten te voorzien van headsets.

Plantronics´ veelbekroonde serie DSP en .Audio headsets zullen gratis een exclusief belpakket bevatten. Dit promotiepakket biedt klanten de mogelijkheid om tot 120 minuten gratis internationaal te bellen naar vaste lijnen in meer dan 25 landen. Bovendien zal Plantronics een grootschalige marketingcampagne door heel EMEA lanceren om de voordelen van het gebruik van een headset in combinatie met Skype toe te lichten.

Al meer dan 10 miljoen mensen in 170 landen hebben Skype gedownload en maken al gebruik van de mogelijkheid gratis via internet te bellen. Dit heeft geresulteerd in een dramatische groei van de vraag naar kwalitatief goede headsets; bedrijven en consumenten staan in de rij om de voordelen van heldere en onvertraagde, wereldomspannend communicatie te ervaren.

Die explosieve groei biedt distributeurs de mogelijkheid hun omzet drastisch te verhogen door bedrijven en wederverkopers te voorzien van kwalitatief goede headsets met een fors rendement, voorzien van de nieuwste technologie.

Plantronics' DSP en .Audio series computerheadsets zijn ideaal voor internettelefonie en VoIP-toepassingen. Met haar serie Bluetooth headsets biedt Plantronics een nieuwe dimensie in mobiliteit voor apparatuur met internetvoorzieningen, zoals PC of PDA.

"Het gebruik van headsets neemt snel toe in een aantal grote markten", zegt Philip Vanhoutte van Plantronics, "Vroeger werd de headset gezien als een heel specifiek product, maar nu zijn headsets een integraal deel van een groeiend aantal applicaties, zoals VoIP, zowel binnen bedrijven als in de consumentenmarkt."

De potentiële markt voor internettelefonie is gigantisch. De kostenbesparing bij de inzet van een VoIP-infrastructuur heeft geleid tot een groeiend aantal bedrijven die deze technologie heeft geïmplementeerd. Volgens een recent rapport gepubliceerd door de Synergy Research Group, zal de verkoop van telefoonsystemen voor internetgebruik voor bedrijven toenemen tot $5,3 miljard in 2007. De groei zal niet beperkt blijven tot de ondernemersmarkt. De New Millennium Research Council voorspelt dat VoIP tegen 2009 40 procent van de consumentenmarkt voor telefonie voor zijn rekening zal nemen

Over Plantronics:

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Peter Keijzer

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: Peter@l-dj.nl


---

Dit bericht bevat uitlatingen die betrekking hebben op de toekomst en die risico's en onzekerheden inhouden. Alle uitspraken die anders dan in historische zin zijn te duiden moeten worden beschouwd als uitspraken die betrekking hebben op de toekomst. Risico's en onzekerheden houden de mogelijkheid in dat: Skype's software zal functioneren als mocht worden verwacht, breedbandvoorzieningen niet beschikbaar zijn of te begrotelijk voor alle gebruikers, dat Plantronics' headsets niet beschikbaar zijn, of te begrotelijk voor gebruikers in alle markten, dat het gecombineerde aanbod van Plantronics en Skype niet functioneert zoals mocht worden verwacht, en andere risico's die worden beschreven in Plantronics Securities and Exchange Commission rapporten, met inbegrip van, maar niet begrensd door, Plantronics' rapportage over Form 10-Q, ingediend op 6 februari 2004, en Plantronics' jaarverslag op Form 10-K, ingediend op 2 juni 2003. Deze verslagen kunnen op internet worden ingezien op www.sec.gov. Indien enige van de genoemde onzekerheden zich voordoen, of enige van de genoemde aannames onjuist blijken, kan het bedrijfsresultaat van Plantronics afwijken van de eerder uitgesproken verwachting. Plantronics aanvaardt geen verplichtingen en is niet voornemens deze vooruitzichten aan te passen