GOLDEN BYTES

Livetunes verantwoordelijk voor nr.1 positie Boris

In Nederland is tijdens de finale van Idols 2004 een geheel nieuw concept op het gebied van interactieve muziek
gelanceerd:LiveTunes(r)

Tijdens de finale-uitzending van Idols afgelopen zaterdag hebben Boris en Maud allebei voor het eerst voor het publiek en de kijkers hun nieuw uit te brengen single ten gehore gebracht. Tijdens de uitzending kreeg de kijker met LiveTunes(r) de unieke kans om al direct na de uitzending zélf, legaal, de live-versie van de in de show gezongen nummers te downloaden, branden en opnieuw te beluisteren!

Tijdens de live-uitzending van de Idols finale kon per sms de track besteld worden, waarna de kijker vervolgens zijn email adres diende te sms-en. Direct na de uitzending kon men meteen, door te klikken op de ontvangen mail, de livetrack van Boris of Maud legaal op de computer downloaden.

De LiveTunes(r) versie van de nieuwe single van Boris heeft uiteindelijk het grootste deel van de totale download verkopen voor zijn rekening genomen. LiveTunes(r) is een concept van het Haagse Golden Bytes Music.

Golden Bytes Music

Golden Bytes Music richt zich op betaalde music-downloads. Hiermee stapt Golden Bytes Music in het gat dat dreigt te ontstaan tussen live-muziek en de verkoop van muziek op traditionele geluidsdragers. Golden Bytes en de muziekindustrie hebben niet alleen grootse verwachtingen van LiveTunes(r) ,maar ook van de overige op (mobile) musicdownloads gerichte concepten en technologieën die Golden Bytes Music in de loop van 2004 internationaal zal introduceren.

Golden Bytes Music is een dochteronderneming van Golden Bytes en speciaal voor de muziekbranche opgericht. Door de mogelijkheid van legaal downloaden van muziek met LiveTunes(r) zo makkelijk bereikbaar en a la minute beschikbaar te maken kan het grootschalige illegaal kopiëren krachtig tegengegaan worden.

Informatie
Voor verdere informatie is Paul de Nooy van Golden Bytes Music bereikbaar onder nummer +31 70 302 5 999, mobiel +31 6 41 054 394 of per email pdenooy@goldenbytes.com.


07 mei 04 15:54