Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 7 mei 2004

(

Gouda Aanhouding na sprayen voorbijgangers
De politie heeft op donderdag 6 mei omstreeks 19.45 uur een 30-jarige Gouwenaar aangehouden op de Veenzoom. De politie kreeg kort voor de aanhouding een melding dat de Gouwenaar en een vriend bij de Ridder van Catsweg, ter hoogte van de 'Buurtstee', voorbijgangers met pepperspray bespoot. Een groep jongeren sprak de twee aan op hun gedrag, maar dit leidde, vermoedelijk door invloed van drank en drugs, tot een agressieve houding bij de Gouwenaar en de vriend. De ingeseinde politie kon na een zoektocht in de omgeving de verdachte aanhouden. Volgens de groep jongeren zou hij de pepperspray hebben gebruikt. De politie nam de bus pepperspray inbeslag en hield de verdachte aan. Deze begon zich echter te verzetten, waarna de politie de handboeien bij de verdachte aanbracht. Onderweg naar het bureau en in het bureau uitte de verdachte diverse beledigingen naar de agenten. Hiervoor is aangifte gedaan tegen de verdachte. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Gouda Politie zoekt getuigen van zware mishandeling
De politie stelt een onderzoek in naar een openlijke geweldpleging op dinsdag 27 april. De politie is op zoek naar getuigen.Tussen 15.45 en 17.00 uur werden op de Sluisdijk ter hoogte van de golfbaan drie Moordrechtenaren van 15 (2x) en 16 zwaar mishandeld door meerdere personen. De Moordrechtenaren werden diverse keren geslagen en geschopt door de personen. De personen zouden hierna zijn weggereden met de auto in de richting van Gouda. De Moordrechtenaren liepen onder andere een gekneusde kaak, gekneusde hersenen, letsel aan het gebit en een bult op het hoofd op. Het is niet duidelijk wat de aanleiding is van de geweldpleging. Kort voor de mishandeling was op de Rotterdamseweg al onenigheid met een onbekende jongen ontstaan nadat de 16-jarige Moordrechtenaar een opmerking maakte over een meisje die daar met de onbekende jongen stond. De 16-jarige had hierop een trap tegen zijn wiel gekregen waardoor hij op de weg viel. Een van de 15-jarigen kreeg een klap in het gezicht. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


Leiden Diefstal mobiele telefoon

Een 40-jarige man uit Leiden heeft aangifte gedaan van beroving van zijn mobiele telefoon op vrijdag 7 mei rond 13.00 uur. De Leidenaar liep te bellen op de Haarlemmerstraat toen een andere man zijn telefoon van achteren uit zijn handen trok. Op dat moment reed een scooterrijder voorbij, de dader sprong achterop en het duo verdween in de richting van De Haven.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --