Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 07-05-2004 - .

BENEVELDE MAN VALT POLITIE LASTIG

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een 30-jarige man uit Hedel aangehouden op de Oostwal in s-Hertogenbosch voor het rijden onder invloed. De man had eerder die avond in benevelde toestand agenten die in de binnenstad van s-Hertogenbosch aan het surveilleren waren, lastig gevallen met onzinpraat. Omdat de agenten nieuwsgierig waren naar wat de man verder die nacht van plan was, hebben ze hem in de gaten gehouden. Op de Parade stapte de man in een auto en reed weg. Op de Oostwal is hij tot stoppen gedwongen en aangehouden voor rijden onder invloed. De man is aangehouden en mee genomen naar het bureau. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 24 uur.

OPENSTAAND VONNIS

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is 28-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. Bij een controle op de Eerste Reitse dreef bleek dat de bestuurder van een auto nog een tweetal openstaande vonnissen had openstaan (totaal bedrag 208,97 Euro). Daarnaast bleek dat de auto van de verdachte niet APK gekeurd was en geen verzekering te hebben. Hiervoor zijn twee bekeuringen uitgeschreven.

VERDACHTE VERDUISTERING AANGEHOUDEN

Rosmalen In de nacht van donderdag op vrijdag is een 30-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van verduistering van telefoons onder werktijd. De man was werkzaam bij een bedrijf aan de Burgemeester Burgerslaan in Rosmalen. Toen hij van zijn werk naar huis ging, heeft hij vier telefoons (totale waarde 240,-- Euro) in zijn schoenen gestopt. Dit was door getuigen gezien. De verdachte is later buiten heterdaad aangehouden. De man is ingesloten.

BROMFIETSDIEF AANGEHOUDEN

Vlijmen Donderdagavond is aan de Emmalaan in Vlijmen een 26-jarige man in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder die avond een bromfiets in de Oranjelaan te hebben gestolen. Getuigen hadden gezien dat de bromfiets in de woning van de verdachte stond. In de woning van de verdachte trof de politie een plastic tas gevuld met henneptoppen. Deze tas is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. De bromfiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

AARDAPPELSCHIETER

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden op de Sch. Van Haestrechtsingel in s-Hertogenbosch. De jongen wordt verdacht van het in bezit hebben van een verboden wapen: een zogenaamde aardappelschieter. Toen de politie na een melding ter plaatse kwam, stond een groepje jeugd op straat. De jongen had een grijze buis in zijn handen. Even later hoorde de politie een knal. Toen de jongen de politie zag, probeerde hij er op zijn bromfiets vandoor te gaan. Hij werd echter aangehouden. Nadat hij een verklaring had afgelegd is hij met een proces-verbaal heen gezonden. Het wapen is in beslag genomen.

VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 20-jarige man uit Hoogvliet Rotterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij op de Stationspassarelle in s-Hertogenbosch. Op de Stationspassarelle was een grote vechtpartij (ongeveer 30 personen) gaande. Toen de politie de groep bijna uit elkaar had gekregen, sloeg de 20-jarige man een andere man en begon de vechtpartij opnieuw. Deze verdachte is aangehouden. De politie heeft de vechtende groep even later uit elkaar gekregen.

ONGEVAL TUSSEN TWEE FIETSERS

Vlijmen Een 32-jarige wielrenster uit Sint Michielsgestel fietste in een school andere wielrenners op de Molenhoek in Vlijmen, toen zij een 59-fietser uit Waalwijk links in haalden. De Waalwijker keek naar links en stuurde zijn fiets mee. Hierdoor konden twee wielrenners nog net om hem heen, maar de vrouw reed vol tegen hem aan. Ze viel van haar fiets. Ze had hoofdpijn en rugpijn en is naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in s-Hertogenbosch gebracht.

WINKELDIEF VERZET ZICH BIJ AANHOUDING

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is een 43-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van het meenemen van goederen (85,12 Euro) uit een winkel aan de Balkweg in s-Hertogenbosch zonder te betalen. De man werd betrapt door een beveiligingsmedewerkers van de winkel. Toen deze medewerker de man mee nam naar een kantoortje, probeerde de man weg te komen. Hij werd echter tegen gehouden door een getuige en overgedragen aan de politie. De man is meegenomen naar het bureau en kreeg een winkelverbod van een jaar.

ONGELDIG RIJBEWIJS

Zeeland - Donderdagmiddag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 57-jarige automobilist uit Reek. De man was kort daarvoor op het politiebureau geweest met een brief van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Daarin stond dat het rijbewijs van de man ongeldig verklaard was. Op het politiebureau is hem uitgelegd dat hij niet meer mocht rijden en hoe hij aan een nieuw rijbewijs zou kunnen komen. Desondanks werd de man rijdend in een bedrijfsauto aangetroffen op de Kerkstraat in Zeeland. Zijn auto is in beslag genomen.

INBRAAK KELDERBOXEN

Uden - In de nacht van donderdag op vrijdag werd vastgesteld dat er in zes kelderboxen aan de Sacramentsweg in Uden was ingebroken. Alle deuren waren open gebroken. Vier andere deuren waren beschadigd maar zijn niet geopend. Het is niet bekend of er goederen weggenomen zijn.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Uden - In de nacht van donderdag op vrijdag is van een 31 jarige automobilist uit Uden het rijbewijs ingevorderd. De man reed - behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank verkerend - over de Beatrixhof.

VOGELS UIT VOLIERE GESTOLEN

Uden - In de nacht van donderdag op vrijdag is van een volière bij een woning aan de Schepersweg in Uden het gaaswerk kapot geknipt. De eigenaar ontdekte dat toen hij vrijdagmorgen drie kanaries op het dak van de garage zag zitten.
Uit de volière worden 2 penau duiven, 3 diamantduiven en 40 kanaries vermist. Diverse kanaries hadden jongen. Daarvan waren er inmiddels 6 overleden.

ZOLDERBRAND

Uden - Vrijdag werd een zolderbrand gemeld in een woning aan de Triangelstraat in Uden. Bij de komst van de brandweer was het vuur reeds gedoofd. Er raakte niemand gewond en de schade bleef beperkt.De 11 jarige zoon des huizes had op de zolder een hut gebouwd van lakens en dekens. Omdat deze enige tijd in aanraking waren gekomen met een halogeenlamp vatten ze vlam.

RIJBEWIJZEN INGENOMEN

Ravenstein

- Donderdagavond constateerde de politie dat een 43 jarige automobilist uit Zeddam met een snelheid van 138 kilometer per uur over de Dorpenweg reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen
Nuland - Op de Rijksweg N59 onder Nuland is het rijbewijs van een 19-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch ingenomen. Hij reed met een snelheid van 135 kilometer per uur.
Op beide wegen geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Nistelrode

- In de nacht van donderdag op vrijdag is een 27-jarige automobilist uit Uden op de Noorderbaan, vermoedelijk vanwege een te hoge snelheid, van de weg geraakt en vele tientallen meters verderop met zijn auto in een sloot beland. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Aangezien hij alcoholhoudende drank op had is er een bloedproef afgenomen.

VERDACHTEN VAN WONINGINBRAAK AANGEHOUDEN
Boxmeer - Donderdagmiddag zijn op verdenking van een gepleegde inbraak in een woning aan de Boomkruiper in Boxmeer twee personen aangehouden. Het betreft een 22 jarige inwoner van Boxmeer en een 16 jarige inwoner van Eemnes. Het tweetal werd door getuigen betrapt die vervolgens de politie waarschuwden. Beiden zijn ingesloten. Vermoedelijk is er niets uit de betreffende woning weggenomen.