Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Emmen 07-05-2004

Auto opengebroken
MEPPEL In de nacht van donderdag op vrijdag is er een autoradio gestolen uit een auto aan de Rembrandtlaan. Om in de auto te komen was een portierslot geforceerd. De schade van het gestolene wordt geschat op ruim 200,-- euro, terwijl de schade aan de auto nog niet bekend is.

Auto spontaan in de brand
HOOGEVEEN Op de parkeerplaats bij de Tamboerpassage vloog vrijdagmorgen een auto spontaan in de brand. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in het motorcompartiment. Totale schade is niet bekend.

Schaap gestolen
HOLLANDSCHEVELD Een 70-jarige inwoner van Hollandscheveld deed vrijdagmorgen aangifte van diefstal van een schaap. Het schaap liep met 5 andere schapen in een weiland aan het Hollandscheveldseopgaande. Afgelopen zaterdag merkte hij dat hij een schaap verdwenen was. Het betrof een zwart schaap. De waarde van het schaap bedraagt naar schatting ongeveer 85,- euro.

Spoor van vernieling
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag hebben nog onbekende daders een spoor van vernieling getrokken door de wijk Marsdijk. Aan de Zichtheugte, de Kiepheugte, de Dusselheugte en de Markedreef zijn van, tot nu toe bekend, 13 autos een of meerdere ruitenwissers vernield. De verwachting is dat er nog meer aangifte binnenkomen. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen.

Vrouw breekt been
ZUIDLAREN Vrijdagmiddag heeft een 71-jarige vrouw uit Zuidlaren bij een ongeval een been gebroken. Zij fietste over de stationsweg en werd over het hoofd gezien door een 72-jarige automobiliste uit Vries, die de Stationsweg overstak. Door de aanrijding kwam het slachtoffer ten val en brak een been. Zij is overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Inbraak in woning
KOEKANGE Bij een inbraak in een woning aan de Oshaarscheweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag diverse goederen gestolen. De daders waren binnen gekomen door het forceren van een raam. Gestolen werden o.a. een laptop, een computerkasten en een DVD-speler. Gekeken moet worden of er nog meer weg is.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 10 mei om 08.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl