Politie Zaanstreek-waterland


04:19 01-MEI-04
loc.: LANDSMEER, ZUIDEINDE
Brand in kraakpand vermoedelijk aangestoken
De politie is naar aanleiding van de brand afgelopen weekend in een kraakpand aan het Zuideinde in Landsmeer een onderzoek gestart. De politie vermoed dat het om brandstichting gaat en verzoekt daarom mensen die iets weten of hebben gezien contact op te nemen met politiewijkteam Landsmeer/ oostzaan via 0900-8844. In het bijzonder wil de politie graag in contact komen met de mensen die het pand op het moment van de brand bewoonden.

16:11 06-MEI-04
loc.: WESTZAAN, WESTZANERWEG
Aggregaat gestolen
Een wegenbouwbedrijf heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van diefstal van een aggregaat. Het apparaat werd tussen dinsdagmiddag en donderdagochtend gestolen vanaf een werkterrein aan de Westzanerweg in Westzaan. De aggregaat werd gebruikt bij werkzaamheden aan een rotonde. Het grote apparaat kan alleen maar met een vrachtauto met een kraan zijn weggenomen. Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met politiewijkteam Assendelft/ Westzaan via 0900-8844.

21:49 06-MEI-04
loc.: PURMEREND, LEVERMOSSTRAAT
Buurtbewoners leveren verdachte af op het politiebureau
Donderdagavond kwam een groepje mensen het politiebureau aan de Waterlandlaan binnenlopen om een 16-jarige Amsterdammer af te leveren die zij hadden aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat een groepje jongens bij een bromfiets aan het rommelen waren. Toen bleek dat het stuurslot van het voertuig vernield was, gingen de bewoners in de omgeving op zoek naar de jongens.
De bewoners zagen het groepje staan op de Weteringstraat. Vervolgens hielden zij de jongen die zij aan de brommer hadden zien rommelen aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar werd hij ingesloten.

23:43 06-MEI-04
loc.: WIJDEWORMER, A7

Dronken automobilist aangehouden

De politie heeft een 28-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat van een auto met vermoedelijk gestolen kentekenplaten. De apk en de verzekering van de auto bleken te zijn verlopen. De auto werd voor onderzoek in beslag genomen, de verdachte werd ingesloten. Hij blies 470 ug/l.

02:41 07-MEI-04
loc.: PURMEREND, HOOGSTRAAT
Inbreker aangehouden
Na een inbraak in een bedrijf heeft de politie een 25-jarige man uit Purmerend aangehouden. De politie werd gewaarschuwd door een buurtbewoner die wakker was geworden van lawaai. Er bleek een ruit van een winkel te zijn ingegooid. Uit de winkel was een kassa buitgemaakt. De politie kwam direct ter plaatse om de omgeving af te zoeken naar de daders. Tevens gingen de agenten op zoek naar mogelijke andere getuigen. De zoektocht naar de daders leverde in eerste instantie niets op. Een van de getuigen die eerder door de politie was gehoord, belde later die nacht naar het bureau omdat hij één van de daders opnieuw had gezien. De politie hield de man vervolgens aan bij het station Purmerend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

08:13 07-MEI-04
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT
Bromfietsster geschept
Bij een botsing is een 46-jarige bromfietsster uit Zaandam ernstig gewond geraakt. Zij reed over de oversteekplaats nabij de kruising met de Julianaweg en wilde oversteken vanaf de paralelweg richting het ziekenhuis. Vervolgens werd zij geschept door een auto die in de richting van het centrum reed.
Een getuige die voor het rode stoplicht stond verleende eerste hulp aan het slachtoffer. De vrouw werd met een open botbreuk aan het onderbeen, een hoofdwond en onbekend ander letsel overgebracht naar het VU-ziekenhuis. Omdat de toedracht van het ongeval nog steeds onduidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-Oost 0900-8844.

11:59 07-MEI-04
loc.: LANDSMEER, KIEVITSLAAN
Politie-onderzoek gestart naar oplichter
De politie is een onderzoek naar oplichting gestart. Het slachtoffer, een 84-jarige vrouw uit Landsmeer, deed aangifte nadat een man middels een mooi verhaaltje haar pinpas en pincode had ontfutselt. De blanke man van ca 30 a 40 jaar met donker haar, belde rond 09.00 uur aan bij het slachtoffer met de mededeling dat zij geld had gewonnen met de postcode-loterij. Hij vroeg of hij even binnen mocht komen en zei dat hij de bankpas en de pincode van de vrouw nodig had. Vervolgens vertrok de man en vertelde dat hij even later terug zou komen. Toen dat niet gebeurde, ging de vrouw naar het postkantoor en hoorde daar dat er inmiddels een groot geldbedrag van haar rekening was afgeschreven. De man droeg een bruine, leren jas en sprak accentloos Nederlands.
Bij een woning aan het Fransvaerderpad in Landsmeer probeerde een man rond 09.30 uur diezelfde ochtend met een soortgelijk verhaal de pinpas en -code van een 89-jarige vrouw te bemachtigen. Vermoedelijk gaat het hier om dezelfde man.
Met de pinpas van het 84-jarige slachtoffer werd kort daarna gepind bij het postagentschap aan de Burgweg. De politie wil graag in contact komen met mensen die een man met het genoemde signalement vrijdagochtend in de buurt van de pinautomaat hebben gezien. Ook mensen die de man in de Kievitslaan, het Fransvaerderpad of in de omgeving daarvan hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen met politiewijkteam Landsmeer/ Oostzaan via 0900-8844.


---- --