2e persbericht van vrijdag 7 mei 2004

Eindhoven 07-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen in moordzaak Bessenvlinderstraat

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 35-jarige Eindhovenaar en een 30-jarige man uit Beverwijk aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 44-jarige A. Kilic. Het rechercheteam heeft onder leiding van de rechter commissaris zoekingen verricht in woningen in onder meer Eindhoven en Beverwijk. Kilic werd dinsdagavond 16 maart rond 22.20 uur vlakbij een flat aan de Bessenvlinderstraat neergeschoten. De politie formeerde direct na de schietpartij een rechercheteam van twaalf rechercheurs. De twee verdachten worden maandag voorgeleid aan de rechter commissaris in s-Hertogenbosch.

Eindhoven: Hennepkwekerij aangetroffen

In een pand aan de Beukenlaan is vrijdagochtend rond 10.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. In drie aaneengesloten ruimten stonden 570 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Helmond: Tientallen tvs weggehaald

Uit een bedrijf aan de Churchilllaan zijn ruim 30 tvs weggehaald. Dat gebeurde vrijdag tussen 1.00 en 9.30 uur. Aan de voorkant van de zaak werden twee ramen vernield.

Helmond: Rolsteiger weggehaald

Vanaf een bouwterrein aan de Gerstdijk is een complete rolsteiger van acht meter hoog weggehaald. Dat gebeurde tussen donderdag 16.30 en vrijdag 6.45 uur. Een hekwerk rondom het terrein is opengeknipt en een poort in het hekwerk is opengezet.

Casteren: Meisje slachtoffer zedendelict

Een meisje van 13 jaar uit de gemeente Bladel is donderdagavond slachtoffer geworden van een zedendelict. Ze is daarna rond 22.30 uur op de Gagelvelden in Casteren uit een personenauto gezet. Dat gebeurde op de plek waar het Wagenbroeksloopje onder de rijbaan van de Gagelvelden doorloopt, aan de kant van de bebouwing van Casteren. Het meisje droeg donkerkleurige kleding. De politie in De Kempen is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Veldhoven: Slaappillen verloren

Tussen de Kerktorenstraat en de Dotterbeek is vrijdagochtend een potje met ongeveer 20 slaaptabletten verloren. Ze zaten in een bruin doorzichtig potje met een witte deksel. Het gaat om witte pillen van het type Cyclobarbitol 200 mg. Bij onjuiste inname kunnen de tabletten schadelijk zijn voor de gezondheid. De vinder kan het potje afgeven bij de politie in Veldhoven of bij een apotheek.

Oirschot: Motoren weggehaald

Uit een bedrijf aan De Stad zijn drie motorscooters en één motor weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Een raam aan de achterkant is geforceerd.