Waterschap Groot Salland

De `Vecht on tour' start in Dalfsen


7 mei 2004

Wethouder Arco Hofland en Godelieve Wijffels, lid van het dagelijks bestuur van het Waterschap Groot Salland hebben in Dalfsen het startsein gegeven voor de `Vecht on tour'.

De `Vecht on tour' is een digitale presentatie over de rivier de Vecht in z'n vele facetten. Het geeft informatie over de noodzaak en aanpak om tot een modern waterbeheer in het stroomgebied te komen. Daarnaast nodigt de presentatie uit om de rivier vanuit een groot aantal andere, zeer verrassende, invalshoeken te bekijken. Er is bijvoorbeeld ook informatie te vinden over kastelen, flora en fauna, molens, historische verhalen en toerisme langs de Vecht. De presentatie gaat `On Tour' langs een aantal Vechtplaatsen en staat tot 4 juni in het Dalfser gemeentehuis.

De Vecht als inspiratiebron
Het Vechtdal biedt schitterende plaatjes om met een fotocamera `te schieten'. Het waterschap hoopt op meer oog voor de schoonheid van water en organiseert daarom een fotowedstrijd. Ook kan de Vecht inspireren om mee te doen aan de teken- en schilderwedstrijd. Meer informatie over deze wedstrijden is te vinden op www.vechtontour.nl Op deze website zullen ook de inzendingen te zien zijn, en is het mogelijk om deze te boordelen.

Europese subsidie
De `Vecht on tour' is een onderdeel van het zogenaamde Joint Approach for Managing Flooding-project (JAF). Dit JAF project (www.jaf.nu ) is een Europees project op het gebied van integraal waterbeheer waarin vijf organisaties uit Nederland, Duitsland en Engeland samenwerken. JAF wordt mogelijk gemaakt door een Europese subsidie. Groot Salland, Regge en Dinkel én Velt en Vecht zijn de deelnemende waterschappen uit Nederland.

Modern waterbeheer
De JAF-partners ontwikkelen samen nieuwe maatregelen om waterstanden beter te beheersen en zo de veiligheid te vergroten en overlast te voorkomen. Watermanagement was in het verleden gericht op het zo snel mogelijk afvoeren van water. Maar steeds vaker veroorzaakt dit problemen. Het JAF-project kiest daarom voor een andere aanpak, waarbij water juist langer wordt vastgehouden in het stroomgebied zelf. Welke maatregelen de waterschappen daarvoor in het stroomgebied van de Vecht nemen toont de reizende digitale presentatie `De Vecht on tour'.

Zwolle, 7 mei 2004

WaterschapsbestuurderWijffelsenWethouderHoflandtijdensdestartvandeVech tontourop7mei2004.jpg (338 Kb)
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting