Dienstenbond CNV

Reorganisatie bij van Heemskerk B.V.?
07-05-2004

De afgelopen week zijn wij door enkele leden op de hoogte gebracht van een aantal wijzigingen binnen van Heemskerk B.V.. Binnenkort zullen wij een afspraak proberen te maken met de directie om ons te laten informeren. Graag zouden wij van u willen horen welke punten u graag behandeld ziet tijdens het gesprek.

De afgelopen week zijn wij door een aantal werknemers benaderd die door een reorganisatie in het bedrijf zijn getroffen. Wij hebben vernomen dat er bij chauffeurs op de zaterdagen een half uur pauze van de gewerkte uren wordt afgehaald en de verantwoordelijkheid voor boetes is aangepast. Dit wou Heemskerk met terugwerkende kracht invoeren. Aangezien dat niet mag zonder duidelijke informatie vooraf, gaat het nu per direct in. Daarnaast moet een groot aantal leidinggevende werknemers een andere functie accepteren. Het gaat dan niet alleen om chefs, maar ook om bandleiders.

In het verleden zijn wij actief bezig geweest bij uw bedrijf. Er is toen een enquête gehouden om een beeld te krijgen van de arbeidsomstandigheden. Daarna volgden een aantal personeelsbijeenkomsten. Veel zaken zijn destijds aangepakt en zoals beloofd houden wij de situatie in de gaten.

In de CAO staat dat de werkgever de vakbonden moeten uitnodigen als er een reorganisatie plaatsvindt die belangrijke gevolgen kan hebben voor de werkgelegenheid in kwalitatieve of kwantitatieve zin. Dit met als doel om de nadelige gevolgen voor de werknemers zoveel mogelijk te kunnen beperken. Wij zijn echter niet door de directie uitgenodigd.

Wij zouden dan ook graag van u willen horen welke maatregelen er worden genomen met betrekking tot deze reorganisatie en welke problemen u daar in ziet. Wij kunnen zo een goed overzicht krijgen van de omvang en gevolgen van de reorganisatie. Daarnaast zouden wij graag van u willen horen welke onderwerpen u verder in de vergadering met de directie behandeld zou willen zien.

P.s. Een aantal van de leden van het CNV die werken bij Heemskerk B.V. zijn op dit moment lid van de CNV Bedrijvenbond. Omdat Heemskerk B.V, nu valt onder de CAO voor de aardappelen, groenten en fruit krijgen die leden binnenkort een overschrijvingsformulier met het verzoek die terug te sturen. U zult dan overgeschreven worden naar de CNV Dienstenbond die deze CAO voor u afsluit. Vanaf dat moment zult u informatie krijgen uit uw eigen branche en over de ontwikkelingen van uw CAO, waar u dan ook over kunt meepraten en stemmen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op het telefoonnummer
(010)2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl