Gemeente Heeze-Leende


Verkoopactie Toversnest nog in pril stadium

Op 30 juni 2003 is door de raad van Heeze-Leende het besluit genomen om het centrum van Heeze te ontwikkelen. De ontwikkeling van het centrum kent nogal wat deelprojecten zoals de bouw van een nieuw Multifunctioneel Centrum (MFC), de verplaatsing van de brandweerkazerne, de herinrichting van de Jan
Deckersstraat/Kapelstraat en de verplaatsing van de gemeentewerf. De ontwikkeling van het centrum in Heeze kent dus een opeenvolging van activiteiten die nauw met elkaar samenhangen.

Zo kan de gemeente alleen een nieuw MFC bouwen als ze de brandweerkazerne verplaatst en de Thuiszorg Kempenstreek een nieuwe accommodatie vindt. Bij de vele stappen die doorlopen worden, ligt een duidelijke relatie met het huidige gemeenschapshuis, dn Toversnest. Dn Toversnest zou mogelijke huisvesting voor Thuiszorg Kempenstreek kunnen bieden. Ook zou verkoop van dn Toversnest ruimte kunnen bieden voor het realiseren van de plannen. De gemeente is daarom gestart met het onderzoeken van de verkoopmogelijkheden. Een harde voorwaarde van de gemeente daarbij is dat van een daadwerkelijke overdracht pas sprake kan zijn zodra er nieuwe dan wel vervangende huisvesting is voor de huidige gebruikers.

Lek in vertrouwelijke informatie
De raads- en commissieleden zijn sinds het raadsbesluit van 30 juni via diverse mededelingen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De gesprekken over mogelijke verkoop van dn Toversnest vinden in eerste instantie intern plaats, wel zijn de raadsleden hierover vertrouwelijk geïnformeerd. In een later stadium als er meer duidelijkheid is, zouden ook de gebruikers worden geïnformeerd. Het college betreurt het dat de vertrouwelijke informatie richting gemeenteraad openbaar is geworden en dat daardoor verwarring bij de gebruikers is ontstaan.

Voortgang MFC
Voor wat betreft de voortgang van het MFC neemt het college het initiatief om op korte termijn de gemeenteraad, de subcommissie Inwoners en de leden van de klankbordgroep MFC uit te nodigen voor een informatieavond over de stand van zaken.