Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: 30 bekeuringen en boetes en ruim 14 kilo drugs in beslag genomen
Datum: 07-05-2004
Tijd bericht: 16:05
Plaats: Venlo
In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in april 51 mensen staande gehouden. Het ging om 35 Duitsers, 1 Amerikaan, 1 Italiaan en 14 inwoners uit Venlo of directe omgeving. 30 mensen zijn bekeurd of aangehouden voor meer dan 5 gram in bezit of gebruik in het openbaar. Van nog eens 21 mensen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam ruim 150 gram hennep, 75 gram hashish, 9 gram marihuana en 9 gram cocaïne in beslag. Bij hoeveelheden boven de 5 gram softdrugs werden via snelrecht boetes uitgedeeld van 100 tot 500 euro. Op 8 april trof de politie bijna 13 kilo aan in een auto van een 34-jarige man uit Venlo, die werd staande gehouden op de Zuiderbrug.

Op de Lichtenberg deed de politie op 21 april een zoeking in een woning omdat zij vermoedden dat er werd gehandeld in drugs. De politie trof daar 216 gram hennep en 93 gram hashish aan. De 31-jarige bewoner had 865 euro op zak, die hij moest inleveren. Ook werd zijn administratie en PC in beslag genomen.
Tekst:
In Venlo wordt sinds 1 september 2003 gewerkt met de wet BIBOB (Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur). Met behulp van de wet BIBOB kan misbruik van vergunningen worden voorkomen. Wanneer iemand weigert om de gevraagde BIBOB-gegevens te verschaffen kan dit leiden tot intrekking van een vergunning. De eigenaar van een café aan de Maaskade heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek tot het invullen van het BIBOB-vragenformulier. Derhalve hebben Burgemeester en Wethouders van Venlo op 21 april 2004 besloten de verstrekte vergunning van dit café in te trekken op grond van de wet BIBOB. Dit is de eerste keer dat een vergunning wordt ingetrokken op grond van de wet BIBOB.

Integraal
Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.