Provincie Zuid-Holland

Genomineerden Samen Sociaalprijs Zuid-Holland bekend 06 May 2004

Genomineerden Samen Sociaalprijs Zuid-Holland bekend

Uit bijna 70 aanmeldingen heeft een jury onder leiding van mevrouw L.M. Huizer, gedeputeerde 'Samenleving' van de provincie Zuid-Holland, tien projecten genomineerd voor de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland 2004. Tijdens de conferentie 'Zuid-Holland, goed voor elkaar!' op 17 juni beloont de provincie Zuid-Holland het beste project op het gebied van sociaal beleid met EUR 25.000,-.

Het sociale beleid van de provincie Zuid-Holland krijgt gestalte in samenwerking met gemeenten, regionale partners en maatschappelijke organisaties in Zuid-Holland. Met de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland wil de provincie het sociale beleid inzichtelijker maken voor een breed publiek en de uitwisseling van kennis en ervaring stimuleren. In totaal zijn bijna 70 samenwerkingsprojecten aangemeld. De genomineerde projecten voor de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland 2004 zijn:
* Buurtservicecentrum Leiden-Noord, Opgeruimd Staat Netjes, Leiden
* Da Vinci College, Zorg hebben voor elkaar, Dordrecht
* Dienst Openbare Bibliotheek Den Haag, Emanciperen moet je (stimu)leren, Den Haag

* Historische Vereniging Binnenwaard, Verplaatsing en verbouwing monumentale boerderij, Molenaarsgraaf

* Jeugdwerkadviesbureau de Heuvel, La haya fi dien, er is geen schaamte in geloof, Rotterdam

* KCW, Maatjesproject voor tienermoeders, Rotterdam
* Kunstgebouw, De Omgevallen Schoenendoos, Kleurrijke Wijken Delft, Rijswijk

* Stichting Het Huys, Helpwebdelft, Delft
* Stichting R&M Gouda Oost, Vitaal in de Wijk, Gouda
* Werkgroep Carmen Wateringen, Carmen Wateringen / Westland, Poeldijk

De genomineerde projecten dingen mee naar een eerste prijs van EUR 25.000,-, een tweede prijs van EUR 15.000,- en een derde prijs van EUR 10.000,-. Bovendien zijn er twee stimuleringsprijzen van EUR 2.500,-. Met het prijzengeld kunnen de winnaars hun project verder ontwikkelen en uitvoeren of een soortgelijk project opstarten en uitvoeren elders in de provincie, regio of gemeente. De winnaars hebben een voorbeeldfunctie voor andere gemeenten, organisaties en verenigingen.

Tijdens de finale van de Samen Sociaalprijs Zuid-Holland op donderdag 17 juni presenteren de genomineerden hun projecten aan een jury en het publiek. De presentatie is in handen van Marga van Praag. Na afloop maakt de jury de winnaars bekend. RTV Rijnmond en RTV West zenden de strijd om de prijs uit in de serie 'Samen Sociaal'. In deze serie laten de genomineerden zien waarom hun project zo bijzonder is.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22