Simac Techniek NV

Persbericht

Veldhoven, 7 mei 2004

Beheer dataverkeer winkels
Simac tekent overeenkomst met
Macintosh Retail Group
Simac ICT Nederland wordt verantwoordelijk voor bouw en beheer van het netwerk tussen het hoofdkantoor en de winkels van Macintosh Retail Group. Beide partijen hebben een mantelovereenkomst getekend waarbij Simac de komende vier jaar de rol van netwerkpartner voor de non-food retailer gaat vervullen.

Macintosh Retail Group kent een groot aantal winkelformules (onder andere Kwantum, Piet Klerkx, Stoutenbeek, Superconfex, Dolcis, Manfield, Invito, ProSport, Halfords en BelCompany). Door bundeling van krachten moet elke winkelformule kunnen profiteren van de schaalgrootte van de groep. Op het gebied van netwerkverbindingen zijn grote voordelen te behalen door zaken centraal aan te pakken. Om die reden is Macintosh Retail Group een samenwerking van minimaal vier jaar aangegaan met Simac ICT Nederland voor de implementatie en het beheer van de ICT-infrastructuur.

Dienstenpakket op maat
Gefaseerd zal Simac beginnen met het aanleggen van een nieuw netwerk voor al het dataverkeer (op basis van DSL-lijnen van bbned) tussen de winkels en het hoofdkantoor. Hierbij is ruimte voor aanvullende diensten zoals betalingsverkeer (PIN) via het netwerk, centrale toegang tot internet en gebruik van het netwerk voor al het telefoonverkeer (Voice over IP). Afhankelijk van de behoeften per winkelketen wordt een dienstenpakket op maat samengesteld. In alle gevallen is Simac eindverantwoordelijk voor het complete dienstenpakket. Voor alle winkelformules betekent het dat zij één aanspreekpunt voor al hun vragen hebben.

Simac ICT Nederland pag. 1 van 2 7 mei 2004

Persbericht

Macintosh Retail Group
Macintosh Retail Group is een grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in distributie van consumentenproducten in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom in de Benelux en omringende landen. De kracht van Macintosh Retail Group is gelegen in het maximaal benutten van non-food retailkennis en back-office faciliteiten met excellente systemen ten behoeve van rendementsverhoging, groei en kostleiderschap. De winkelketens richten zich op een brede groep consumenten in een beperkt aantal marktsectoren, nemen een belangrijke positie in op die markten en bieden mogelijkheden tot schaalvergroting. Jaarlijks bezoeken circa 120 miljoen consumenten de winkels. Macintosh Retail Group is actief met zo'n 725 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met een totale verkoopvloeroppervlakte van 460.200 m2. Circa 500 winkels bevinden zich in binnensteden en de overige in shoppingcentra aan de rand van de stad.

Simac ICT Nederland
Simac levert een compleet dienstenpakket op het gebied van ICT-infrastructuren: consultancy, systeem- en netwerkintegratie, project management, facility management, managed services, onderhoud en productlevering. Met dit dienstenpakket is Simac in staat klanten de complete cyclus van advies, ontwerp, implementatie en beheer aan te bieden.

Op basis van jarenlange ervaring is een duidelijke visie geformuleerd met betrekking tot ICT-infrastructuren. Een visie die zich richt op organisaties die zich concentreren op hun kernactiviteiten. Ondersteunende diensten, zoals automatisering, zouden voor hen vanzelfsprekend moeten zijn. Helaas is dat in veel gevallen niet zo. Simac zorgt ervoor dat klanten geen omkijken meer hebben naar de basis van hun automatisering, de ICT-infrastructuur. Klanten van Simac kunnen hun automatisering gebruiken, zoals ze gebruik maken van gas, water en licht.