Politie Friesland

Politieberichten van 06/05 13.00 uur t/m 07/05 07.00 uur

Fryslân 07-05-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Zurich: vermiste man levenloos aangetroffen
Op donderdag omstreeks 10.00 uur heeft de politie met behulp van een helicopter het levenloze lichaam van Ronny Fred Brouwer uit Ysbrechtum in het water nabij de kop van de Afsluitdijk gevonden. De 56-jarige man werd sinds donderdag 29 april vermist. Er zijn geen sporen aangetroffen die op een misdrijf duiden..

Wolvega: politieactie op agressief rijgedrag
Naar aanleiding van klachten is de politie in Wolvega en omgeving een repressieve actie gestart tegen agressieve coureurs. Donderdagavond werd door een onopvallende volgactie diverse verkeersdeelnemers gevolgd en geobserveerd. Drie jonge bestuurders van personenautos werden betrapt op agressief en/of onveilig verkeersgedrag. Een 21-jarige man uit Wolvega scheurde weg bij een verkeerslicht in Wolvega en reed via een voorsorteervak voor het tegemoetkomende verkeer. Hij werd bekeurd.
Een 18-jarige chauffeur, eveneens uit Wolvega, reed behoorlijk stevig, nam de binnenbocht, gaf vrijwel geen richting aan, passeerden op gevaarlijke wijze fietsers en ging met hoge snelheid over kruisingen. Hij kreeg meerdere processen-verbaal.
Een derde chauffeur, een 19-jarige man uit Vinkega, maakte het t meest bont en raakte zijn rijbewijs kwijt. In de 30 km-zone in Steggerda reed hij 74 km/u. Ook op andere plekken in Steggerda en Vin kega reed hij te hard, varierend van 40 tot 75 km/u te hard. Daarnaast reed hij regelmatig links van de weg in verband met zijstraten en hij nam de binnenbochten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij mag zich voor de rechter verantwoorden voor zijn rijgedrag.

Idsegahuizum: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur is een 32-jarige man uit Idsegahuizum op de Brekkerweg met zijn personenauto betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies aan het bureau 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: inbraak kantoor
Donderdag omstreeks 23.50 uur hoorde een toevallige passant glasgerinkel op de Stationsweg en zag vervolgens een man weglopen in de richting van de Torenstraat. Bij onderzoek bleek er te zijn ingebroken in een kantoor. Een laptop was verdwenen. Namens het bedrijf deed een 44-jarige man uit Drachten aangifte. Het signalement van de verdachte is als volgt: een negroide man van ongeveer 1,75-1,80 m, bol gezocht en zwart krullend haar, zwarte leren jas en een rood overhemd. De verdachte werd niet meer gevonden.

Franeker: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 13.00 uur vond een aanrijding plaats op de Burgemeester J. Dijkstraweg. Een 21-jarige vrouw uit Dokkum reed op haar fiets over de Burg. J. Dijkstraweg, in de richting van de Harlingerweg. Ter hoogte van het kruispunt met de Parklaan wilde zij de weg oversteken en keek hierbij naar links en heeft waarschijnlijk de auto welke uit de richting kwam van de Harlingerweg over het hoofd gezien. De auto werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Minnertsga. De fietser heeft de linkerachterkant van de auto geraakt en is hierdoor gelanceerd en is ongeveer meter verderop terecht gekomen.Ze is overgebracht naar het MCL-zuid.