RAI VERENIGING

Toegang tot ongekende mobiliteit

Toegang tot ongekende mobiliteit is het thema van de communicatiecampagne die de Auto Aanpasbedrijven Nederland, een sectie binnen de RAI Vereniging, de komende maanden gaat houden.

Op 7 mei 2004 wordt gestart met het laten zien van een HIGHTECH aanpassing voor ongekende mobiliteit en hoe deze tot stand is gekomen op de website www.autoaanpassers.nl.

Het betreft een Opel Zafira die zodanig wordt aangepast dat de auto niet zou misstaan in een sciencefiction film.

De auto is aangepast voor zijn bestuurder met de lichamelijke handicap dysmelie. De aangeboren afwijking wordt bij deze bestuurder gekenmerkt door korte armen en benen.

Met aanpassingen als: bodem verlagen, achterklep op afstand bedienbaar maken, interieur geschikt maken voor de transfer van rolstoel naar bestuursstoel, stuurkolom verlengen, drukpedalen in plaats van voetpedalen en optimaliseren van stuur- en rembekrachtiging, is het mogelijk dat de bestuurder in deze auto kan rijden.

De Auto Aanpasbedrijven Nederland willen met deze extreme aanpassingen laten zien dat niets hun te ver gaat om mensen mobiel te houden.

Gelet op de grote doelgroep mobiele senioren geeft de website ook informatie over eenvoudiger in- en uit de auto stappen, het meenemen van de rolstoel en de wettelijke eisen aangaande de rijvaardigheid en rijgeschiktheid.

www.autoaanpassers.nl een aanrader als het gaat om maximale mobiliteit.