Ingezonden persbericht


PERSBERICHT afdeling Drechtsteden
Koninklijk Horeca Nederland

Start Citybus Plus: de Dordtse binnenstad beter bereikbaar

Heen met de bus en terug met de taxi

DORDRECHT, 7 mei 2004 - Gisteren heeft wethouder F. van den Oever het eerste (gratis) Citybus Plus kaartje in ontvangst genomen voor vervoer naar de binnenstad van Dordrecht. Het initiatief voor dit project is genomen door Stadsvervoer Dordrecht en de afdeling Drechtsteden van Koninklijk Horeca Nederland. Citybus Plus is een samenwerkingsproject van de Gemeente Dordrecht, Stadsvervoer Dordrecht, taxibedrijf Lotax en Koninklijk Horeca Nederland.

Aantrekkelijke en bereikbare stad

Wethouder F. van den Oever en voorzitter Joost de Bruijn van de afdeling Drechtsteden van Koninklijk Horeca Nederland vinden het een fantastisch initiatief dat positief bijdraagt aan een aantrekkelijke en bereikbare stad. De gemeente wil met Citybus Plus het avondgebruik van de binnenstad verbeteren en stimuleren. De horeca kan hiermee haar gasten beter van dienst zijn.

Citybus Plus

Met Citybus Plus is het mogelijk de binnenstad te bezoeken met de Citybus en comfortabel met de taxi terug te rijden (vanaf 20.00 uur) naar parkeerterrein Energiehuis of de parkeergarage Veemarkt en Spuihaven. De Citybus Plus is heen met de bus en terug met de taxi. Bel de taxi (078) 6102789 en vraag om de Citybus Plus. De taxi vertrekt vanaf de dichtstbijzijnde Citybus-halte.

Gratis kaartjes

Bij de start van het project worden gratis 6.000 kaartjes door de horecaondernemers in de binnenstad weggegeven. Dit geldt zolang de voorraad (gratis kaartjes) strekt. Een Citybus Pus-kaartje kost daarna E 1,60 en biedt taxivervoer (na 20.00 uur) voor parkeerders op parkeerterrein Energiehuis en de parkeergarages Veemarkt en Spuihaven, gedurende de hele nacht. Daarnaast biedt het kaartje een enkele reis met de Citybus. De kaartjes zijn te koop bij de chauffeur van de taxi en de Citybus.

Proef

Het Citybus Plus project loopt tot en met eind oktober2004. Daarna wordt het geëvalueerd door de betrokken partijen.


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht