Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

07-05-2004
Bosbeheer voldoet aan criteria FSC

Gemeente lid van Unie van Bosgroepen

De gemeente Heumen voldoet ruimschoots aan de eisen om lid te kunnen worden van de Unie van Bosgroepen. Dat blijkt uit een onderzoek voor de FSC-groepcertificering. De Forest Stewardship Council (FSC) ziet onder andere toe op verantwoord bosbeheer.
De deelnemers aan de groepscertificering sluiten een overeenkomst met de Unie van Bosgroepen en verklaren zich te zullen houden aan de op handen zijnde Nederlandse FSC standaard en het
groepscertificeringsprotocol. Voordeel voor de groepsleden is dat ze door een professionele organisatie worden ondersteund. Daarnaast worden veel zaken gezamenlijk geregeld zoals de administratie en communicatie. De kosten zijn daardoor lager dan voor individuele FSC-certificering. De schatting is dat er een kostenbesparing van 40% gehaald wordt.

Heumen heeft vier bossen in onderhoud: Maldens Vlak en De Elshof (Malden), Heumens Bos (Heumen) en het Broekbos (Nederasselt). Heumensoord en het vennengebied horen er niet bij. Heumensoord is eigendom van de gemeente Nijmegen en het vennengebied van Staasbosbeheer.

Meer informatie staat op de site van de Unie van Bosgroepen.