Gemeente Heumen

Nieuwsberichten

07-05-2004
Verklaring van geen bezwaar voor Aeroclub

Verklaring van geen bezwaar Aeroclub

Op 31 maart jl is het besluit verzonden van de burgemeester waarmee de Nijmeegse Aeroclub alsnog een verklaring van geen bezwaar krijgt. Het gaat om een verklaring als bedoeld in artikel 16 van het Besluit inrichting en gebruik niet-aangewezen luchtvaartterreinen. Op 27 januari 2003 werd die door de burgemeester afgegeven onder beperkende voorwaarden: hij was slechts geldig voor vijf jaar, er mag niet worden gesleept en er mag geen andere motorzwever worden gebruikt. Daar diende de Aeroclub een bezwaarschrift tegen in. Volgens de commissie Bezwaarschriften terecht: de afgegeven verklaring was volgens deze commissie door de voorwaarden onbruikbaar, zodat in feite sprake was van een weigering. Bovendien hadden de voorwaarden te maken met milieubescherming. De burgemeester mag de verklaring echter alleen weigeren op grond van de openbare orde of veiligheid.

beroep
Op advies van de commissie besloot de burgemeester daarom het besluit van 12 januari 2003 in te trekken en de gevraagde verklaring alsnog af te geven.
Tegen deze beslissing op het bezwaarschrift kan binnen zes weken de verzending ervan beroep worden ingesteld bij de rechtbank in Arnhem. De verzending is echter abusievelijk niet gepubliceerd in De Verbinding. Mogelijk zijn enkele belanghebbenden daardoor niet op de hoogte van de verzending van het besluit. Volgens de Algemene wet bestuursrecht en de jurisprudentie dient beroep te worden ingesteld binnen zes weken na de verzending of, als de belanghebbende kan aantonen dat hij niet eerder op de hoogte was, binnen een redelijke termijn.
In verband daarmee is een aantal initiatiefnemers intussen door B&W op de hoogte gesteld van het verzuim van een publicatie.