Eemland zuid, 09.15 uur

Utrecht 07-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bijna-aanrijding: vechtpartij

AMERSFOORT Op donderdag 6 mei liep een bijna-aanrijding uit de hand. Eén man werd aangehouden.

Rond 20.45 uur reed een 26-jarige automobilist uit Leusden over het Achter de Kamp. Plotseling zag hij dat uit een straat links van hem een auto met een behoorlijke snelheid kwam aanrijden. Hij gaf gas om de auto voor te zijn en kon net een aanrijding voorkomen. Vervolgens zag hij dat de betreffende auto, bestuurd door een 25-jarige man uit Amersfoort, achter hem aanreed. Beide autos stopten verderop. De Amersfoorter kwam naar de Leusdenaar toelopen. Hij stapte daarop ook uit en kreeg enkele klappen van de Amersfoorter. Er ontstond een schermutseling tussen beiden, waarop zij vermoedelijk elkaars autos licht hebben beschadigd. Door een omstander werd de politie gewaarschuwd.

De Amersfoorter werd aangehouden voor mishandeling. De Leusdenaar liep letsel aan zijn hoofd op.

Op het politiebureau bleek dat de Amersfoorter teveel had gedronken. Bij de blaastest blies hij 475 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. In de auto van de verdachte werden enkele xtc-pillen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Tevens bleek dat de man een ontzegging had voor het besturen van een motorrijtuig. De verdachte is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vuurwapen

HOOGLAND Op donderdag 6 mei trof de politie een vuurwapen aan.

Rond 18.50 uur kreeg de politie de melding dat op het Kraailandhof twee jongens zich zouden ophouden bij een bankje en een pistool bij zich zouden hebben. De politie ging met enkele eenheden ter plaatse. Eén van de eenheden zag de twee jongens staan. Bij het zien van de politie ging het tweetal er op de fiets vandoor. Een getuige zag hen op de Pottenbakkerlaan van de fiets springen en er te voet vandoor gaan. Door politiemensen is de fiets in beslag genomen. Ondanks een onderzoek in de omgeving werd het tweetal niet meer aangetroffen.

Door een getuige werd gezien dat het tweetal het vuurwapen in een prullenbak in de omgeving weggooide. Zij droeg het wapen over aan de politie. Het bleek om een bijna niet van echt te onderscheiden plastic nepvuurwapen te gaan.

Onwelwording

AMERSFOORT Op donderdag 6 mei kreeg een automobilist door een onwelwording een aanrijding.

Rond 17.25 uur naderde een 48-jarige automobilist uit Amersfoort de kruising Ringweg Koppel Kattenbroekerweg. Voor hem reed een 84-jarige automobiliste uit Amersfoort en daarvoor een 46-jarige automobiliste uit Hoogland. Vermoedelijk doordat de 48-jarige Amersfoorter onwel werd, reed hij met onverminderde snelheid tegen de stilstaande auto van de Amersfoortse. Zij werd op haar beurt tegen de auto van de Hooglandse gedrukt.

De 48-jarige man is per ambulance naar het Meander Medisch Centrum gebracht. De 84-jarige automobiliste werd ter plaatse door het personeel van de ambulance onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De Hooglandse liep ook geen letsel op.

Gordelcontrole

LEUSDEN De politie heeft op donderdag 6 mei van 11.00 uur tot 12.00 uur op de Randweg een gordelcontrole gehouden. Vijftien bestuurders maakten geen gebruik van de gordel en kregen een bekeuring van 45,-. Tevens werd een bekeuring van 140,- uitgeschreven voor het niet handenvrij bellen.